Booking.com

Tuesday, May 6

Percutian di Redang

Assalamualaikum semua...........
K.mid dan family baru je balik dari bercuti ....dekat aje kali nie....ke Pulau Redang aje...
Kami ke sini selama 3 hari 2 malam aje..

K.mid coretkanlah pengalaman kak mid..manatau ada yang berminat nak ke Pulau Redang....cantiknya Pulau Redang........

25hb April 2014
 Pukul 8.30 pagi bertolak ke LCCT....seperti biasa kitorang naik kereta dan nak parking di Zone D iaitu kawasan parking yang sewanya RM16.00 sehari....(ingat lagi kan..k.mid pernah tulis pasal kawasan parking murah sikit........... di LCCT) kt situ lah parking nye tapi kali nie hujung betul..sebab penuh sangat kat area depan2...


Jauh jugak menapak....mungkin kali terakhir parking kat sini sebab KLIA2 kan dah beroperasi..
Pukul 12.00 tengahari kami pun menaiki flight ke Pulau Redang....Tiba di airport naik teksi untuk ke Jetty Shahbandar...bagi yang tak tahu kadar bayaran teksi dari airport ke Jetty Shah Bandar dalam lingkungan RM25.00 -RM30.00


Di belakang tue aje Jetty Shahbandar...didepan pula Pasar Payang


K.mid sampai di Jetty Shahbandar kira-kira pukul 1.30 petang jadi tak sempat untuk menaiki bot pukul 1.00 tengahari jadi kami jalan-jalan dan makan-makan dulu di Pasar Payang dan kemudian naik bot terakhir iaitu pukul 3.00 petang.


Sampai tidur 3 beranak nie dalam bot...perjalanan dari Jetty Shahbandar ke Pulau Redang kira-kira 1 jam 45 minit
Dah sampai Pulau redang....pantai yang memutih.....wow!!!

Indahnya .....
Ini dia Chalet Penginapan kami iaitu Redang Lagoon

Waktu kami sampai sini...minuman petang tengah di sajikan ..iaitu cucuk udang...sedap jugak bila dah lapar.

Kemudian mulalah episod rehat2...dan dan menikmati keindahan pantai...



Kalaulah dapat lepak macamnie selalu........bestnye...hilang kejap masalah kerja...
Dan bila senja menjelma.........inilah keindahan yang dapat k mid capture

Subhanallah...............

Esoknya :- aktiviti snorkeling bermula.............




Snorkeling di Marine Park - RM5.00 tuk dewasa

Pandangan dari atas jetty...

Sangat best snorkeling kat sini..bole beli roti bagi ikan nie makan....
 Malamnye pula ada BBQ.... Bakar sendiri ya........nie yang best kt Redang Lagoon...ambiklah banyak2 tak da yang control...last2 membazir......



Di sini kak mid nak review sikit pasal Redang Lagoon...tempat nie ok...makanan dia ok..sedap!! tapi k.mid nak syorkan agar menu dia tukar atleast untuk 3 hari..sbb yang datang menginap kat sini biasanya selama 3 hari....klu 3hari menu yang sama ...apa cerita????   Yang lain semuanya ok..almaklumlah package budget kiranya bersesuaianlah dengan apa yang dapat... dan makan di Redang Lagoon nie kita tak was2 kerana memang pemilik chalet nie orang islam.

Surau juga di sediakan...sebelah je bilik kitaorang...


Sangat best...dapat spend time dengan family selepas 4 bulan bertungkus lumus study....

"CUTI-CUTI MALAYSIA"


Luv u,

KLEENSO KILLS GERMS DISINFECTANT - Cecair Pembasmi Kuman Untuk Kesejahteraan Seisi Keluarga

Asssalamulaikum dan salam sejahtera semua. Dunia telah  di kejutkan dengan penularan wabak Covid 19 dan  negara kita telah mengumumkan pe...