Booking.com

Sunday, December 30

MEET & GREET UKAY'S DI BBQ LAMB KL KEMENSAH

Assalamulaikum semua

Alhamdulillah....tahun 2019 semakin menghampiri dan tahun 2018 yang penuh dengan suka duka akan meninggalkan kita dengan seribu kenangan. Semoga kita semua menjadi insan yang lebih baik di tahun2 mendatang.
Untuk penutup tahun 2018.....pada hari Sabtu(29 Disember) baru-baru ini,  bertempat di BBQ Lamb KL Kemensah,  k mid bersama ahli2 Team Propa Ranjers yang lain telah menikmati hidangan dalam sungai sambil beramah mesra dengan Kumpulan Ukay's
Program ini merupakan aktiviti hujung tahun ahli media team Propa Ranjers.  Di samping dapat mengetengahkan semula  Kumpulan Ukay's,   dapat juga mempromosikan tempat makan menarik di Kuala Lumpur.
 
 

Bagi peminat-peminat Kumpulan Ukay's pula,  kini mereka muncul semula dengan 2 buah lagu baru mereka iaitu " Terpaksa ku lepaskan" dan"I  love u, I miss u".

Anggota kumpulan Ukay's iaitu Ali Ukay's (Drummer), Ami Ukay's(Keybordist), Tokjie(Bassist) & Faiz (Guitarist)




Tak lepaskan peluang bergambar dgn Ahli Kumpulan Ukay's

Aktiviti tahunan team Propa Ranjers ini sungguh meriah dan berjalan lancar. Pihak kami juga dapat menikmati hidangan menu baru yang di sediakan oleh pihak BBQ Lamb KL Kemensah,


 Bagi yang ingin menikmati hidangan lazat , sambil duduk di dalam sungai yang sejuk,  menikmati kedamaian alam semula jadi...sudah tentu inilah tempatnya....SATU KELAINAN....

 BBQ LAMB KL KEMENSAH
Jalan Taman Zooview,  Kampung Kemensah
68000 Ampang Selangor

Telefon : 012- 211 4100

 FB  : http://www.facebook.com/Bbqlambklkemensah

 Terima kasih buat Team Propa rangers, LF Production dan BBQ Lamb KL Kemensah, 

K mid dan sahabat2 yg lain bergambar bersama pemilik Bbq Lamb kl Kemensah iaitu En. Zainuddin Yatim & Pn.Mimie Ibrahim

Hingga berjumpa lagi,  semoga team Propa Ranjers dapat menganjurkan aktiviti2 seperti ini di masa-masa yang akan datang.
 
Salam sayang,







Thursday, December 20

HELLO KITTY DAN KAREKTOR SANRIO DI KUALA LUMPUR

Assalamulaikum semua

Bagi peminat-peminat Hello Kitty dan Karektor Sanrio,  inilah masa yang ditunggu untuk melihat sampai bergambar dengan lebih dari 100 karektor Sanrio dari 400 karektor di pameran yang terbesar seumpamanya di Malaysia dan juga di Asia Tenggara.

Dianjurkan oleh ALATA EVENTS dan MACEXPO serta mendapat sokongan dari Tourism Malaysia, pameran "Hello Kitty and her Friends " ini  sedang berlangsung di :

Our Sanrio Times Exhibition

Tarikh  :  24 November 2018  hingga 6 Januari 2019
Masa    :  11 pagi hingga 9 malam
Tempat :  Hall 5, level 5, Quill City Mall,  Kuala Lumpur

Mengenai SANRiO
Bila bercakap mengenai  Hello Kitty,  memang tidak di nafikan semua orang pasti tahu tapi mengenai Sanrio ini mungkin ada yang tidak mengetahuinya.

Sanrio adalah Worldwide lifestle Brand dengan philosophynya iaitu "Small Gift,  Big Smile" yang mana dengan hanya hadiah yang kecil dapat memberi senyuman kepada semua orang tak kira berapa usia mereka. Jadi Karektor Hello Kitty adalah karektor paling berjaya  yang di reka dan  di hasilkan  oleh Sanrio Japan.


Entrance "Our Sanrio Times" yang warna warni dan menarik
Terdapat 13 tema zon yang di pamerkan dengan 4 sorotan utama  iaitu yang pertama "Sanrio Village" dimana 100 karektor pilihan dikumpulkan buat pertama kalinya dalam pameran di Kuala Lumpur ini.
Laluan Sanrio Time Tunnel

Kedua,  replika beg syiling Hello Kitty iaitu cenderahati pertama keluaran Sanrio dibawa untuk pertama kalinya ke Malaysia... Bagi peminat2 Hello Kitty mestilah x nak lepaskan peluang untuk melihatnyakan


ini dia Replika beg syilling Hello Kitty....klasik kan
Ketiga  : Dengan  sokongan penuh dari Sanrio Jepun dan Sanrio Hong Kong,  membawa bersama lebih 300 barangan vintage untuk di pamerkan.









Keempatnya pula,  dapat melakar sendiri karektor Sanrio dengan tunjuk ajar dari pereka Sanrio Jepun. Tunjuk ajar secara "step by step" ini menjadikan ia  menarik untuk peminat karektor Sanrio dan Hello Kitty untuk melakarkan karektor kegemaran masing-masing.


Bagi menambah keterujaan peminat,  dibawakan patung Hello Kitty setinggi  3.5m ini... harga patung ini mencecah 250k


Wahai peminat-peminat Sanrio Karektor dan khasnya peminat Hello Kitty,  bermula 21hb December ini ada tawaran istemewa menanti anda :-

Beli 4 tiket akan mendapat RM 5 Pop-up Store Cash dan 2 keping  Sanrio Karektor Cookies




Tiket bole di beli di kaunter tiket di luar pintu pameran dan juga  di www.ticketcharge.com.my


Bawalah anak-anak dan keluarga ke sini di musim cuti sekolah,  pasti anak-anak gembira dapat bergambar dan melakar karektor kegemaran mereka.


Ucapan terima kasih di atas jemputan ke pameran ini
 #OurSanrioTimes
 #TourismMalaysia
 #AlataEvent
 #Macexpo
 #QuillCityMallKualalumpur


Salam sayang.





Saturday, December 15

JOM JALAN FIREFLY

Assalamulaikum semua


Pada 6 Disember baru-baru ini, k mid telah menghadiri majlis pelancaran kempen  Jom Jalan bersama Firefly Holiday yang berlangsung di Hotel Saujana Resort, Subang.




 Syarikat Penerbangan Firefly melalui portal kembara Firefly Holiday telah berkerjasama dengan GoQuo,  yang mana GoQuo merupakan platform online sektor penerbangan yang menawarkan  pelbagai perkhidmatan pelancongan seperti tempahan hotel, sewa kereta,  lawatan bandar, insurans dan pengangkutan.

Selain itu Firefly merancang untuk bekerjasama dengan lain-lain organisasi  seperti KTM  Holiday dan Tourism Malaysia  bagi memberi manafaat  kepada pelanggan firefly yang menggunakan perkhidmatan mereka.   
Ketua Eksekutif Firefly Ignatius Ong dan Pengasas GoQuo, Ron Ramanan menyempurnakan majlis kempen Jom Jalan Firefly
Berbalo-baloi !!!
Para pelanggan di beri pilihan untuk menyusun jadual mengikut kesesuaian dan memilih sendiri waktu penerbangan,  hotel dan pengangkutan di portal ini. Kempen Jom Jalan bersama Firefly juga menawarkan diskaun lebih 50 peratus apabila anda menempah penerbangan serta hotel yang di tawarkan.


Apa tunggulah lagi....marilah kita berjimat  sambil melancong .

JOM JALAN BERSAMA FIREFLY memang jimat dan berbaloi !!!!











Friday, December 14

Ada Games apa di MYBESTBOX, KL

Assalamulaikum semua....
Pada tanggal 19hb November baru-baru ini,  k mid mendapat undangan ke Majlis pelancaran MYBESTBOX yang bertempat di Berjaya Times Square.

Kmid dok terfikir2 sewaktu mendapat undangan...ini mesti lauching permainan baru yang lebih kurang sama dengan apa yang sedia ada di Indoor park Times Square tue.  Rupa2nya sangkaan kak mid meleset sama sekali...hehehe

Sebenarnya MYBESTBOX ini telah pun 4 tahun bertapak di Hong Kong dan sekarang orang-orang Malaysia pulak bole merasai permainan yang ala-ala permainan seperti RUNNING MAN dan SUPER TRIO GAME MASTER...jadi  bolelah kita semua merasai sendiri pengalaman menarik dan menyeronokkan seperti yang kita tonton di kaca TV.





Majlis perlancaran dirasmikan oleh YBhg Dato' Dr Ammar Abd Ghapar iaitu pengarah kanan Bahagian Domestik dan Acara Tourism Malaysia.   Di pelancaran ini ,  dua selebriti terkenal tanahair iaitu Izzue Islam dan Adeline Tsen hadir dan mencuba games di MYBESTBOX.


Gelagat 2 selebriti ini berjaya menghiburkan para media dan tetamu yang hadir

Dengan keluasan 12,000 kaki persegi,  ia bole di muatkan 500 orang pada satu-satu masa.  Ia terbahagi kepada tujuh bahagian yang menyediakan lebih dari 40 permainan.


untuk harga tiket bolelah rujuk di bawah ini...


Untuk keterangan lanjut  :

Nombor telefon  :  03-27755117

Untuk tempahan korporat   :  019 -3811090

Email  :  info@mybestbox.com

website : MY BEST BOX

FB  : MYBestBoxKL 

Waktu Operasi  : 10.00 am hingga 11.30 pm

Alamat   :  Level 6,  Berjaya Times Square, Kuala Lumpur




Bolelah ramai2 datang kesini..kadang-kadang pemainan seperti ini dapat mengeratkan lagi persahabatan di antara kawan-kawan dan sanak saudara di samping dapat bersenam.


Di VS HALL - daya tarikan utama di mana anda bole mencabar rakan2 anda dengan pelbagai permainan dan lihat siapa yang akan jadi juara

Kak mid di Dry Pool


So..apa tggu lagi...jom kita ke MYBESTBOX, KL.

Merasai keseronokan bersama family dan rakan-rakan.

NOTE  : Ucapan Terima kasih kepada Tourism Malaysia dan MYBESTBOX kerana sudi menjemput k mid. 

Salam Sayang,







Percutian 4 hari 3 mlm ke Kuching Sarawak (Part 2)

Assalamulaikum...
Baru nak sambung Percutian di Kuching Day 2.
K mid sekeluarga mesti bangun awal hari ke 2 nie sbb kami nak tengok orangutan arinie....kami x nak terlepas waktu feeding pagi iaitu jam 9.00 pagi.  Kalau mengikut itinerari yang di sediakan oleh anak K mid.. selepas sarapan kami akan ke PUSAT HIDUPAN LIAR SEMENGGOH (SEMENGGOH WILDLIFE CENTRE).

Pusat Hidupan Liar Semenggoh ini terletak kira2 30 minit perjalanan dari Pusat Bandar Kuching.  Pusat ini adalah bagi yg  ingin melihat ikon negeri Sarawak iaitu orang Utan.

Sebenarnya pusat ini bukanlah khusus untuk melihat orang utan sahaja tetapi juga untuk rawatan haiwan liar yang lain tetapi ianya cukup berjaya dalam memulihara orang utan jadi sudah menjadi sinonim dengan haiwan tersebut.


Pintu masuk Pusat Hidupan Liar Semenggoh



Bukan senang nak dapat tengok orang utan nie...walaupun memang waktu di beri makan pada pukul 8 pagi hingga 10 pagi dan petang pula pada pukul 2.00 petang hingga 4.00 petang...ada kalanya seekor pun tidak muncul  tapi k mid dan family di kira bertuah ada lebih kurang 5 ekor yang muncul jam 9.00 pagi. Macam2 aksi yang bole di lihat sambil mengambil makanan yang di beri oleh warden pusat ini.

nielah nama2, umur , jantina serta asal orang utan yang ada.
  

Ada Galeri di sini... bolelah tahu sejarah  mengenai orang utan nie



Jadi bagi yang berminat ke sini.. ianya di buka setiap hari termasuk cuti umum

Jadual masa makan orangutan adalah   :
Pagi      :  8.00 am  -  10.00 am
Petang  :  2.00 pm  -  4.00 pm

Harga tiket pun murah aje  :  Dewasa RM5,  Wargaemas/OKU  RM3
                                               Kanak2 di bawah 18 tahum RM2
                                               Kanak2 di bawah 6 tahun - percuma


Seterusnya kami meneruskan perjalanan ke  JONG'S CROCODILE FARM & ZOO...  dah namanya pun crocodile ...dah tentulah tengok buaya

Jong's Crocodile farm ini adalah kawasan milik persendirian yang menempatkan lebih 1000 ekor buaya dari pelbagai jenis dan saiz  Ianya terletak di daerah Padawan (Jalan Kuching -Serian) dan perjalanan kira-kira 45minit dari bandar Kuching.

Pada awal pembukaannya ialah bagi tujuan komersial iaitu untuk memperdagangkan kulit buaya,kemudiannya di jadikan Zoo di mana menempatkan hidupan lain seperti burung, ikan  dan beruang

Papan tanda Jong's Crocodile Farm

Di hadapan pintu masuk

Macam2 size dan jenis buaya ada di sini.... yang best nya bole tengok pertunjukan cara cara memberi makan kepada buaya

Selain dari melihat buaya ada juga hidupan lain di tempatkan di sini seperti spesis ikan, kura-kura dan burung



Disini juga ada kolam yang menempatkan ikan Arapaima
 Setelah puas melihat pertunjukan "Crocodile Feeding Demotration"...kami menjelajah ke bahagian ikan pula.


Bapak mertua k mid nampak berminat menunggu kemunculan ikan Arapima
 Ikan Arapaima adalah sejenis ikan air tawar terbesar dunia yang berasal dari Amerika Selatan. Ikan Arapaima ini bole menjangkau panjang hingga 3 meter dengan berat 200 kg.  Ikan Arapaima yang kami lihat di sini juga agak besar.


Dah penat2 menjelajah Jong's Crocodile Farm nie...bole lah berhenti rilex2 membasahkan tekak di kantin Bujang Senang (Sesuai nama kantin dengan tempatnya)

 Jika sesiapa berminat kesini,  Jong's Crocodile Farm di buka  dari hari Isnin hingga Ahad
 Waktu 9.00 am hingga 5.00 pm

Feeding Demostration  :  11 am & 3 pm setiap hari

Bayaran  :
Dewasa  :  RM24.00
Kanak2  (3-12 thn)  :  RM12.00

Sarawakian Adult  :  RM14.00
Sarawakian Children  : RM7.00


Selepas makan tengahari di sebelah petangnya pula kami ke Muzium Kucing.

Muzium yang bertemakan kucing ini menceritakan tentang jenis-jenis kucing, tabiat2nya,  gambar-gambar kucing dan replika kucing.

Muzium Kucing ini terletak di Aras Bawah,  Ibu Pejabat Dewan Bandaraya Kuching Utara di Bukit Siol,  Jalan Semariang,  Petra Jaya, Kuching.

Bagi peminat kucing mestilah happy dapat tengok dan mengetahui sejarah kucing.  Gambar2 kucing pun cantik2



Ini namanya aksi kucing...cakar2 manja....auw3

nie pulak ...nak bermanja2 dengan bapaknye...hehehe


 Waktu Operasi  :  setiap hari Isnin - Ahad (kecuali Cuti Umum)

Harga tiket : Dewasa RM5.00    Wargaemas /Kanak2  : RM3


Family photo kt Muzium kucing...hahaha
 Begitulah hari ke 2 di Kuching,   memang nak buat percutian nie sesantai yang bole sebab k mid bawak mak dan bapak mertua so kitaorg cuba x nak rushing-rushing.  Nasib baik selepas nak balik ke Hotel baru hujan turun.





SALAM SAYANG,






APA YANG MENARIK DI IPOH?

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua. Beberapa minggu yang lepas,  k mid di ajak oleh anak-anak untuk pergi jalan-jalan ke Ipoh ,  Perak...