Booking.com

Thursday, April 9

PENGALAMAN MENGINAP DI G-LUXE BY GLORIA HOTEL, GENTING HIGHLANDS

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)  dikuatkuasakan,  k mid dan bff  k mid iaitu Ayie blogger https://hellenkiller-timetorest.blogspot.com/,  berpeluang untuk menghadiri pelancaran Viper Challenge:  King of the Mountain di Genting Highlands.

 
Bagi yang mungkin tak tahu apa itu Viper Challenge.... Viper Challenge adalah sebuah aktiviti runaway di mana para peserta perlu  mengatasi beberapa halangan sebelum sampai ke garisan penamat.  Viper Challenge di Genting Highland memerlukan para peserta melalui 7km laluan berbukit dan 12 halangan.   Hotel Kumpulan NCT iaitu, Grand Ion Delemen, Gloria Residences  dan G-luxe by Gloria telah menjadi tuan rumah untuk sekali lagi kerana pada tahun 2016 dan 2017, Viper Challenge pernah diadakan di sini.
Jadi kami berdua pun berpeluang menyaksikan pelancaran Viper Challenge kali ini dan menginap di G-Luxe by Gloria .

Kali ini, k mid memandu kereta untuk
ke Ion Delemen Park,  di mana acara Viper Challenge akan berlangsung selama dua hari iaitu pada 7 dan 8 Mac 2020.  Pada mulanya kami berdua berhasrat menaiki bas Express Genting Highlands aje tapi kemudiannya menukar perancangan dengan menaiki kereta  kerana ada banyak kemudahan parking yang di sediakan...berbumbung dan ianya percuma untuk para tetamu semua lagi pun dah lama tak drive ke Genting Highlands.

Jalan berkabus menuju ke Ion Delemen Hotel -jam 1 tengahari. Best gak lama tak drive ke Genting Highlands nie
keadaan lebih berkabus dan sejuk bila kami sampai di hotel kira-kira jam 3 petang

Jom lihat penginapan kami kali ini iaitu G-Luxe By Gloria iaitu Hotel Butik eksklusif yang pertama di Genting Highlands.  Hotel butik bertaraf lima bintang yang terletak 6,000 kaki di atas paras laut dengan menampilkan rekabentuk dalaman gaya barat dan asia.



Lobby yang menarik

Port di tepi Lobby....boleh lepak dan bergambak di sini

Butik Hotel ini memiliki 248 buah bilik iaitu 123 bilik Executive Deluxe,  42 bilik Deluxe Family Suites,  39 buah two bedroom Premier Suites dan 2 G-luxe Penthouse.

Semua bilik disajikan pemandangan taman atau pemandangan lereng bukit.  Hanya 10 minit pemanduan ke Kota Keriangan Genting Highlands di mana perkhidmatan Shuttle percuma berjadual di sediakan  di sini dan perkhidmatan teksi 24jam.

Nie bilik kami berdua (Executive Deluxe)
K mid rasa dah x nak keluar bilik dah...sejuk kt luar sana😆😆



Kami berpeluang meninjau lain-lain bilik yang di tawarkan...semuanya cantik dan selesa

Semua bilik dan suite di lengkapi dengan kemudahan dan perkhidmatan seperti :-
  • Kemudahan wifi di semua kawasan
  • Mini bar
  • pengering rambut
  • Iron dan Iron board
  • Peti keselamatan 
  • Tv skrin rata dengan saluran satelit
  • Perkhidmatan laundry
  • Perkhidmatan mengemas bilik (room service)
  • Ruang makan dan peti sejuk
  • Ruang Dapur kecil
 Fasiliti-fasiliti yang terdapat di sini antara nya :-

#Kolam Renang Tertutup
Kolam renang yang best...air dia suam-suam...memang berendam lama-lama pun tak sejuk beb!!


# 24 jam Fitness Centre dan Sauna

Gym di buka 24 jam..sebelah aje dengan swimming pool

Sauna juga boleh di excess 24 jam

Untuk menjamu selera pulak...jangan risau ada beberapa restoran dan cafe yang terdapat disini,  antaranya Kembali Kitchen, Hugo's in the Sky, Tavern in the sky, Home Kitchen dan tak lupa juga Cafe yang yang menarik Fairy Tales Cafe dan restoran unik "Dinetopia".

 #KEMBALI KITCHEN
Kembali Kitchen ialah restoran yang menyajikan aneka masakan tempatan dan rasa antarabangsa dengan gaya moden. Hidangan di sediakan secara Buffet dan Ala  Carte, Pengunjung boleh menikmati hidangan Ala Carte  dari sarapan pagi hingga makan malam. Pelbagai  pilihan dan variasi makanan di sediakan bagi memenuhi citarasa pengunjung.



* Family-Friendly,  Casual Dining, Halal-Certified

Breakfast :
7.00 am - 11.00 am daily

Lunch and Dinner
11.00 am - 10.30 pm daily extended to 11.00 pm Friday & Saturday



# HUGO'S IN THE SKY

Hugo's in the Sky adalah sebuah restoran yang menyajikan pelbagai hidangan Kepulauan  Mediterranean di mana pengunjung akan berada dalam suasana yang selesa sambil menikmati pemandangan indah banjaran Titiwangsa.
Menu utama adalah pelbagai stek daging lembu dan kambing,  makanan laut yang di bakar,  pasta dan Pizza.


* Fine Dining,  International Fusion Cuisine

5.00pm - 12.00 am daily
Last order : 10.45 pm

Level 7
Grand Ion Delemen Hotel
Genting Highlands



# TAVERN IN THE SKY

Restoran yang menyediakan hidangan masakan Thai,  BBQ  dan bar


* Rooftop Thai Dining

Monday - Sunday
11.00 am - 1 am  daily


# HOME KITCHEN
Restoran ini menyediakan Buffet tempatan yang enak untuk breakfast juga Dim sum serta lain-lain makanan tempatan secara Ala Carte.



* Buffet, Ala Carte, Dessert,  Beverages.

Monday - Sunday
7.00 am - 23.00 pm



# FAIRY TALES CAFE

Cafe yang menyediakan hidangan  ringan atau "high tea" dengan sausana yang begitu romantik  sesuai dengan namanya Fairy Tales.


amat berbaloi duduk di sini sambil menikmati teh dan pastri

Ada 3 pilihan menu untuk high tea di sini iaitu Savory, Sweet dan Mixed (Sweet+ Savory)


Bolelah bergambar macam couple nie..kan romantik..

atau bergambar ala pari-pari..hahaha
* Desserts & Pastries Cafe

1.00 pm - 11.00pm daily
last order : 10.00 pm

Level 7,  Sky garden



# DINETOPIA

Restoran yang paling epik dan unik,  dimana anda semua boleh menjamu selera sambil ditemani  pelbagai persembahan cahaya dengan " 360 darjah cinematic Projection Technology" . Sangat menarik uolls.




Para penggunjung akan merasa seolah-olah berada di alam fantasi di mana penataan cahaya akan berubah-berubah mengikut menu yang di hidangkan. 

 Waktu yang di tawarkan untuk pengunjung menikmati menu di sini :


*360 degree Cinematic Dining Exprience/fine dining


Lunch 

12.30pm  - 01.45pm daily

Dinner

5.45pm - 7.00 pm daily
7.15pm - 8.30 pm daily
8.45pm - 10.00 pm daily

Level 9 Tower 7
Grand Ion Delemen Hotel
Genting Highlands

Boleh tengok video nie untuk menghayati gambaran sebenar 💓💓 Dinetopia : Fine Dining


Jangan lupa jugak tonton video nie,  Viper Challenge : King of  The Mountain



Pada yang berminat untuk bercuti selepas ini bolehlah  melayari  :-

Website  :
https://www.gloriahotels.com/


Facebook :
https://www.facebook.com/gluxebygloria/ 


Instagram
https://www.instagram.com/gluxebygloria/?hl=en

#grandiondelemen
#gloriaresidences
#NCT
#Gluxe
#gentinghighlands
#malaysiahotel
#dinetopia
#finedining
#fairytalescafe
#kembalikitchen 

salam sayang,




Thursday, April 2

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera,

Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha.
Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME.

Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini .

# BIG WHALE CAFE

Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.  Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner.


Cafe ini terletak di  : 
  No. 255 & 256,  Jalan PPMP 3/4,
  Pusat Perniagaan Manjung Point,
  Seksyen 3,
  32040 Seri Manjung                           
  Perak

Susunatur cafe ini juga agak menarik
                              

Jom tengok menu-menu yang kami order...............


Ini yang k mid order Korean Fried Rice with Chicken Curry😋
 





Aneka coffee
Ini rare..air mineral dalam botol nie...macam kat makmal pulak😆😆
 

Antara menu menarik yang belum di cuba...harga pun ok, ada yang  portion besar boleh makan 2 orang
Apa macam???   Nampak menarik tak menu dia.. nanti bolehlah pergi cuba.


Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai Big Whale Cafe boleh hubungi  :

No.Telefon  :  05 -6124701/013- 3831001

Waktu Operasi  : Isnin - Khamis  (12.00 tengahari - 10  malam)
                            Jumaat - Ahad   (11.00 tengahari  - 11 malam)


 Boleh layari  Instagram  :


 Selepas selesai makan,  boleh lah bergambar dengan mural Big Whale di tepi Cafe.


#HARIZON GARDEN SERI MANJUNG

                    Restoran ini terletak di :-
No.7-9,  Persiaran PM 3/2,
Pusat bandar Seksyen 3,
32040 Seri Manjung
Perak
Sewaktu k mid bersama teman-teman makan di sini,  restoran ini penuh dengan orang ramai menjamu selera,  Rata-rata restoran ini mendapat respon positive dari pelanggan. Jom kita tengok menu yang  di sajikan untuk team kami kali ini

Restoran ini menyajikan masakan Ala China dan Thai
Yang paling menarik bagi k mid dapat makan malam di sini bersama Legenda Sukan badminton Tanahair Datuk Misbun Sidek.

Datuk Misbun yang sangat cool orangnye💗💗
Team Media bersama Datuk Misbun
Akhirnya dapatlah k mid bergambar bersama Datuk Misbun...suka sangat ..hahahah
Untuk yang berminat untuk makan di sini  nanti selepas PKP   boleh bubungi :

Tel   : 05 6888799/013 6022537 / 013 2885179



Salam sayang,


PENGALAMAN MENGINAP DI G-LUXE BY GLORIA HOTEL, GENTING HIGHLANDS

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)  dikuatkuasakan,  k mid dan bff  k mid iaitu Ayie ...