Skip to main content

Kitsui Review : Perbezaan Antara Produk Whitenin BB dan Vitamin C + Shine

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera

Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan,  ibarat irama dan lagu.  Semua wanita ingin kelihatan cantik dan menawan  dengan kulit yang cantik dan mulus.  Begitu juga kesihatan badan kita,  dengan keadaan dunia yg dilanda Pandemik Covid 19 sekarang, kita perlukan makanan kesihatan dan vitamin c bagi meningkatkan sistem imunisasi badan supaya tidak mudah dijangkiti penyakit dan sentiasa cergas.

Dengan peningkatan usia,  k mid dapat merasakan kulit k mid semakin kusam dan bintik-bintik hitam banyak kelihatan. Jadi baru-baru ini k mid mencuba  Kitsui Whitenin B B dan Vita C+ Shine.

 

 Kenapa k mid  memilih  memilih Kitsui Whiten BB dan Vita C + Shine ini?

> Yang penting sekali produk ini bebas dari bahan- bahan yang merbahaya seperti bahan pengawet, glute, GMO, alergen, antibiotik dan bahan-bahan larangan lain yang boleh menganggu hormon dan kesihatan badan.

>Produk ini juga telah disahkan Halal oleh Jakim,  ianya adalah jenama tempatan dan telah 20 tahun di pasaran.  Semua Produk keluaran Kitsui telah lulus ujian makmal serta memenangi pelbagai anugerah antarabangsa. Juga merupakan antara produk yang terlaris di Guardian dan Watsons.

 

 



 

Apa Perbezaan  antara product Whitenin BB  dan Vita C + Shine?

Whitenin BB

 

● Whitenin BB di rumus khas untuk Kulit.  Dimana ianya dapat mengurangkan muka yang berminyak, juga dapat mengecilkan pori-pori yang besarmencerahkan kulit wajah serta melicinkan kulit wajah.

● Amat sesuai bagi mereka yang alah pada penggunaan Kolagen.

● Mengandungi bahan-bahan seperti Orange Powder untuk menghasilkan kulit yang berseri,  Acerola untuk membantu meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit , Grape Seed untuk mencantikkan kulit  dan Berries untuk mencegah kulit berminyak.

Vita C + Shine

● Vita C + Shine  adalah dirumus khas untuk imuniti badan.

● Ianya dapat meningkatkan sistem imunisasi badan yang lebih kuat.

● Amat sesuai untuk mereka yang cepat letih,  gusi yang selalu berdarah dan sakit,  badan lemah dan mudah mendapat selsema, sakit sendi serta masalah penglihatan.

● Ianya diformulasikan dengan gabungan dari 6 jenis buah-buahan iaitu seperti Buah Delima : Nutrisi vitamin C & D baik untuk melindungi kulit dari sinaran UV dan UVB, Oren: Nutrisi vitamin C membantu sistem imuniti badan yang lebih kuat, Kiwi : Nutrisi C A, D meningkatkan kecerdasan badan, Lemon : Nutrisi vitamin C, B menjaga kesihatan mulut dab gusi,  Mangga : Nutrisi vitamin C, A, K  , Nenas : Nutrisi vitamin C, E, K mencegah kerosakan akibat radikal bebas.

Kebaikan  Whitenin BB

  • Menyinarkan dan memutihkan seluruh badan dan wajah.
  • Mencegah pembentukan bintik hiyam dan bintik putih
  • Mengawal lebihan minyak berlebihan pada wajah
  • Mengecilkan liang pori pada wajah dan juga pada bahagian hidung
  • Meningkatkan kecerahan kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu
Cara penggunaannya  :  
Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam,  Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan.  Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.


Kebaikan  Vita C + Shine
  • Meningkatkan sistem imuniti badan lebih kuat
  • Memberi kecergasan badan
  • Kesihatan penglihatan menjadi semakin baik
  • Antioksidan yang tinggi melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB.
  • Sesuai untuk seisi keluarga (12 tahun keatas)
Cara penggunaannya  : 
Campurkan 1 paket ke dalam  150ml air suam.  Lebih sedap kalau dicampur dengan air sejuk.
Goncang hingga larut dan di minum sebaik selepas penyediaan.  Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.

Testimoni  Pengguna

 


 

 

Dapatkan Kitsui anda dengan segera di farmasi Watson dan Guardian hari ini. Gunakan Voucher "KITSWBB" dan dapatkan 5% off product Whitenin BB di Kitsui Shopee Mall.

 Untuk keterangan lanjut mengenai produk Kitsui boleh layari  :

WEBSITE  :  https://kitsui.com.my/

Kitsui Whitenin bb

Website  : https ://kitsui.com.my/product/kitsui-whitenin-bb-2/ 

Shopee mall : https://shopee.com.my/product/100810671/1625933966?smtt=0.271268947-1620647259.9 

Kitsui Vita C + Shine

Website  : https://kitsui.com.my/product/vitamin-c/

 Shopee Mall : https://shopee.com.my/product/100810671/983611471?smtt=0.271268947-1620647236.9

Instagram:

 
Facebook :
 
Tik Tok :




Salam sayang,

 

 

Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan