Booking.com

Monday, October 22

PERCUTIAN KE UNIVERSAL STUDIO, SINGAPORE

Keinginan hendak berkunjung ke Universal Studio Singapore akhirnya terlaksana bila di ajak pergi kesana menaiki bas (kiranya lebih kurang macam rombongan Cik Kiah lah...) Dengan kadar bayaran RM100 untuk transpot,  aku pun terima ajakan anak untuk meneroka USS,  yang sememangnya diimpikan lagipun tidak pernah memijak kaki di bumi Singapura sebelum ini.......Kami pun bertolak pada pukul 10.00 malam )malam Jumaat) dan di jangka sampai ke Johor Bharu pada waktu subuh....Aku tidur je di sepanjang perjalanan,  lagipun bas tak penuh dapatlah duduk sorang2 sampai dua kerusi...ahaks!!

Nielah bas kami................





Pukul 7.30 pagi kami pun tiba di Emigresen Singapore,  aku di beritahu kami akan di bawa melawat sekitar Singapura dulu dan yang terakhir barulah di bawa melawat Universal Studio,,,,,Alamak.....berkecai rasa hati ,  sedangkan tiket ke USS telah di beli tapi perlu di ambil di depan pintu USS...Agent tunggu di depan pintu masuk Kul 10.30 pagi....apalagi mengelabahlah sekejap..... Rugi nya rasa kalau pukul 3.00 petang baru dapat masuk USS,  dahlah tiket mahal...berapa pernainan je dapat kami teroka....tak boleh jadi nie...mesti tukar plan...Lepas bincang-bincang dengan ketua rombongan Cik Kiah dan lepas dapat kebenaran akhinya kami decide tak nak ikut rombongan tersebut cuma kami minta driver bas hantar ke Stesen MRT yang berhampiran dan tolong ajar kami macamana nak pergi USS dari town.....Dan bermulalah episod gamble2 naik MRT ke USS......


Sempat bergambar sebelum naik MRT.




 Kami naik MRT sampai HarbourFront....siap tanya -tanya orang (masa nie perpatah melayu kalau malu bertanya sesat jalan sangat berguna....hahaha....) lepas tue naik ke tingkat 3 mall VIVO CITY...beli tiket ke Sentosa Island (Sentosa Express)

 


Dari dalam train nampak Sentosa Island, cable Car pun nampak tapi tak sempat nak snap..
Dengan penuh kesabaran,  akhinya kami berlima sampai gak ke USS walaupun waktu tue dah pukul 12.00 tengahari....Gambar2 nie menceritakan segalanya...

Gambar wajib bagi setiap pengunjung USS






Kalau berani cubalah roller coaster nie......


 Inilah sebahagian gambar-gambar kami ke USS,   memang best.....insyaalah akan berkunjung lagi next year...terimakasih buat seorang kawan ....ROSMANIZAH    yang jual e- ticket...sesiapa yang berminat nak beli tiket yang murah dari pasaran boleh lah pergi ke fb beliau......ROSMANIZAH ABDUL RAHMAN

No comments:

Post a comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

KLEENSO KILLS GERMS DISINFECTANT - Cecair Pembasmi Kuman Untuk Kesejahteraan Seisi Keluarga

Asssalamulaikum dan salam sejahtera semua. Dunia telah  di kejutkan dengan penularan wabak Covid 19 dan  negara kita telah mengumumkan pe...