Booking.com

Thursday, December 27

Catatan Perjalananku - Percutian di Jakarta dan Bandung

Assalamualaikum......
Sudah lama sebenarnya nak ceritakan kisah percutianku ke Bandung Indonesia tapi tak buat-buat gak entri tu dan sekarang dah masuk kali ke 2 ku jejakkan kaki ke Bandung.   Pertama kali bersama teman-teman pada tahun 2010 dan pada 07.12. 2012 yang lalu  bersama family pulak.


Permandangan di udara penerbangan ku kali 1 ke Bandung (2010)



Pemandangan di udara penerbangan ke Jakarta (2012)












Di percutian pertama dulu aku turun di Bandung iaitu di Bandara Udara Husein Sastranegara  dan untuk kali ke dua bersama keluarga aku turun di Jakarta iaitu Jakarta International Airport Soekarno Hatta.  Sengaja nak turun di Jakarta dan melihat pulak keadaan di sana.
Me and family sempat bergambar sebelum di jemput oleh supir kami



V Hotel adalah hotel penginapan kami di Jakarta....sangat comfortable dan breakfast yang sedap2....


Sangat selesa

Bilik air yang bersih dan cantik

Ini pulak pemandangan Jakarta pada pukul 6.00 pagi dari jendela Hotel kami....walaupun pukul 6 dah terangkan....




Aku nak ceritakan sikit pasal keadaan lalulintas di Jakarta.  Aku rasa K.Lumpur yang sibuk tue,  10 kali ganda elok dari Jakarta ..... di Highway pun jam memanjang (Macet klu bahasa Indon)...tak kira waktu puncak ke...sentiasa jammed.. Husband aku yang memang hebat pemanduan dia kt Malaysia nie pun cakap dia surrender kalau memandu kt Jakarta...haa..baru tahu.....naik motor pun jammed...aku rasa di Jakarta,  jalan kaki je lagi elok.  Ada beberapa tempat kalau nak shopping kat Jakarta yang sangat murah dah berbaloi....iaitu  Pasar Tanah Abang dan Mangga 2.

Nie Dia Pasar Tanah Abang


Mangga 2 Nie ada 6 tingkat...sangat crowded tapi memang murah klu nak beli beg dan kasut...

Muka-muka yang dah keletihan ......menunggu Pak supirnya..siap ada yg baring je kt situ..





Ada beberapa tempat kat Jakarta yang aku missed sebab sibuk nak shopping.....salah satunya ialah Monus dan Taman Mini...apa-apa pun tak apalah....mungkin ada rezeki lagi...boleh lagi ke sana insyaallah....
MONUS ...Asalnya nak bergambar kat sini tapi apakan daya..........(sumber google)





                   

2 comments:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete
  2. Asslamualaikum Tuan/Puan.

    Sesiapa yang nak melawat ke Padang dan Bukittinggi jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami menyediakan PAKET TOUR DAN PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA UNTUK LAWATAN PADANG DAN BUKITTINGGI dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

    Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

    Our motto : We serve you with heart

    Wassalam
    Contact person :

    1. Amsyahril
    ( Director )
    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )
    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

    ReplyDelete

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

PRODUK WHITEKISH MAGIC CHARCOAL MAMPU MEMUTIHKAN GIGI

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Hari ini k mid nak kongsi dengan korang semua satu produk pemutihan gigi iaitu Whitekish Magic ...