Skip to main content

ISLAND BBQ STEAMBOAT - HAPPY BIRTHDAY ANAKKU

13.3.2013

Kami sekeluarga menyambut Hari lahir Nurdiyana di BBQ Island Steamboat,  Kg melayu, Subang.
Tempat nie perlu di booking awal-awal kerana takut kecewa sebab sentiasa penuh lebih-lebih lagi pada hujung minggu.  Kalau hujung minggu,   waktu tempahan terpaksa di bahagi kepada 3 sessi,  sessi pertama dari pukul 6ptg hingga 8 mlm.  sessi kedua pukul 8mlm hingga 10 mlm dan sessi ketiga pukul 10mlm hingga 12mlm.  Maknanya pengunjung hanya di benarkan makan dan lepak2 di situ untuk 2 jam sahaja tapi nasib baik kami pergi hari tu hari biasa jadi bolehlah lepak dan makan puas-puas.

Jangan lupa tempah dulu...nanti kecewa...........
Bila si pemalu (yg tengah tue) di ajak bergambar.....


Nie lah harganya....Rasanya berbaloilah klu bawa yang kuat makan......


Antara bahan yang ada kat situ..


Disamping bahan-bahan untuk steamboat dan grill,  ada nasi lemak, nasi goreng cina dan koew teow..untuk nasi lemak aku bagi  4 bintang ****...memang sedap sebab dh kenyang pun aku paksakan diri untuk makan....Teruknya perangai  !!!!  LANTAK KAULAH LABU...JANJI KENYANG.....


Kan aku dah cakap...KENYANG TAHAP GABAN...jgn marah ye Mr.Hubby

Korang nak gi sana ke ??? Senang aje...Jalan subang tue...sebelum Wisma Johawaki ada traffic light,  korang turn right.  Nak senang goggle je .....He...he...he....

Nielah dia gambar besday girl.. pejam celik2 dah 22 tahun..........






Comments

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan