Skip to main content

Kluang Train Trip (Part 2)

Assalamualaikum..........
Sebenarnya malas nak buat part-part nie....tapi sebab malas nak taip sekali maka adalah part 2 nie...hehehe..
Nak sambung sikit pasal Gunung Lambak......dengar nama je dah fikir berlambak-lambak kan... sebenarnya k mid tak nampak pun lambak dia...mungkin sebab tak hiking kot..



Jumpa signboard nie...kiranya dah dekat sangat nak sampai


Entrance to Waterpark nie

Orang Kluang bolehlah mandi manda kat Sini

Lihat ramai yang hiking kat sini. Kami mana ada masa nak hiking....just untuk tengok2 apa yang ada kat Gunung Lambak nie...

So seterusnya tak nak buang masa terus ke Ayer Hitam...ramai orang kata dah sampai Kluang baik terus ke Ayer Hitam......apa lagi ke Ayer Hitam lah kita...............


Nie dia tempat boleh beli macam2,  dari tembikar, bantal2, kerepek, buah2an, sayur-sayuran dan macam2 lagi

Tak beli pun bear nie....sengaja snap gambar sambil peluk bear nie.  Motif  : nak sembunyikan badan yang semakin mengembang....alahai!!!

 Lepas belilah apa yang patut.... my Bff beli kerepek macam nak sambut raya...k.mid beli jugak..gila tue kalau dah sampai Ayer Hitam tak beli apa2....orang pompuan nie sensitif pasal membeli belah nie.. boleh nangis klu tengok je......hehehe....

Seterusnya.......lepas lunch..speed ke JPO.... Johor Premium Outlet



Johor Premium Outlets (atau JPO) merupakan pusat beli-belah yang utama di Iskandar Malaysia, Johor, Malaysia. Pusat beli-belah ini terletak di daerah Kulaijaya. Johor Premium Outlets merupakan premium outlets yang pertama dibina di Asia Tenggara. Johor Premium Outlets dibuka secara rasmi pada 11 Disember 2011. Pusat beli-belah ini menjadi tarikan kepada penduduk khususnya penduduk di kawasan daerah Kulaijaya, Johor Bahru dan negara berjiranan iaitu Singapura. Ia menempatkan barangan yang berjenama dan bertaraf antarabangsa seperti Coach, Adidas, Nike, Armani, Salvator dan sebagainya dan boleh mendapat potongan harga sebanyak 25% hingga 70%. Pusat beli-belah ini juga dapat dilihat melalui Lebuhraya Utara-Selatan selepas Persimpangan Senai Utara.


Sampai jugak...JOHOR PREMIUM OUTLET


We are here..untuk habiskan balance2 duet



Tak shopping pun tak pa...janji dapat jalan-jalan pun cukup

Beberapa jam di sini...pusing2...kalau tak cukup duet Maybank ada je kat situ......hampir petang kami pun dah tak larat ....bolehlah kot balik semula ke Hotel..janji pada mulanya k.mid nak drive balik..janji akhirnya tinggal janji....memang k mid nie malas drive...banyak alasan..mata tak nampaklah...mengantuklah...macam-macam lagi.......BFF akhirnya mengalah...(Thanks ell...sbb drive..pergi dan balik....me and dil  tidur je tahu!!!)

Snaplah gambar di Stesyen Kluang sebelum pulang ke esok hari nya....Kenang-kenangan di Stesyen Kluang...
Begitulah...ceritanya, mungkin lepas nie nak berkeretapi ke utara...k.mid dah pernah berkeretapi sampai ke Padang Besar beberapa tahun lalu....akan di fikirkan jika masa mengizinkan...Wasalam.

"SEGALANYA INDAH DI MALAYSIA"

With luv,


Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

UMRAH PERTAMAKU : BARANG KEPERLUAN UMRAH

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Diri ini bersyukur kerana mendapat peluang menjadi tetamu Allah pada bulan Mac 2022 yang lalu.  Asalnya k mied ingin pergi bersama Arwah suami tapi apakan daya dia terlebih dulu di jemput ilahi. Jadi k mied pergi secara mengejut bersama bestie k mied serta ayah ibunya. Mereka merupakan jemaah yang tertangguh 2 tahun lalu akibat Pandemik Covid 19. Ya Allah..aku menyambut seruanmu Bila kak mied telah mendapat pengesahan akan  menunaikan umrah, k mied mulalah membeli dan menyediakan barangan-barangan sedikit demi sedikit. Ramai juga di antara kita yang risau tentang persiapan-persiapan yang perlu di lakukan,  barang yang perlu di bawa hingga kita asyik talipon atau bertanya pada saudara-mara dan kawan-kawan yang pernah sampai ke tanah suci. Kami berempat di Miqat Bir Ali Mengenai kursus pula, k mied tidak dapat sekali pun berkesempatan menghadiri kursus umrah yang di anjurkan oleh travel agensi,  bukan kak mied malas atau apa... tapi tarikh yang diad

APA YANG MENARIK DI LALAPORT BUKIT BINTANG CITY CENTRE(BBCC)

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Baru-baru ini kak mied berpeluang mengikuti Famtrip ke Lalaport BBCC bersama pemandu-pemandu pelancong. Peluang ini membuat kak mied rasa teruja sebab kak mied belum sekali pun menjejakkan kaki ke sini walaupun Lalaport BBCC telah dibuka sejak Januari 2022 . Terletak di tengah-tengah Bandar, kawasan Bukit Bintang. Lokasi dahulunya adalah tapak Penjara Pudu yang terkenal.  Bagi generasi sekarang mungkin mereka tidak melihat atau mengetahui tentang kewujudan  Penjara Pudu namun pintu masuk atau pintu gerbang Penjara Pudu masih dikekalkan sebagai tinggalan sejarah lalu.   Mall ini mengenengahkan konsep " Modern Simplicity" yang sinonim dengan tradisi Jepun dengan gabungan fasiliti komersial, pejabat , kediaman, hotel dan lain-lain. Merupakan fasiliti luar negara yang pertama di  Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd.(Mitsui Fudosan) .  Terdapat 400 kedai untuk penyewaaan di Mall ini,  serta penampilan kedai-kedai jenama-jenama terkenal