Skip to main content

Kluang Train Trip (Part 2)

Assalamualaikum..........
Sebenarnya malas nak buat part-part nie....tapi sebab malas nak taip sekali maka adalah part 2 nie...hehehe..
Nak sambung sikit pasal Gunung Lambak......dengar nama je dah fikir berlambak-lambak kan... sebenarnya k mid tak nampak pun lambak dia...mungkin sebab tak hiking kot..



Jumpa signboard nie...kiranya dah dekat sangat nak sampai


Entrance to Waterpark nie

Orang Kluang bolehlah mandi manda kat Sini

Lihat ramai yang hiking kat sini. Kami mana ada masa nak hiking....just untuk tengok2 apa yang ada kat Gunung Lambak nie...

So seterusnya tak nak buang masa terus ke Ayer Hitam...ramai orang kata dah sampai Kluang baik terus ke Ayer Hitam......apa lagi ke Ayer Hitam lah kita...............


Nie dia tempat boleh beli macam2,  dari tembikar, bantal2, kerepek, buah2an, sayur-sayuran dan macam2 lagi

Tak beli pun bear nie....sengaja snap gambar sambil peluk bear nie.  Motif  : nak sembunyikan badan yang semakin mengembang....alahai!!!

 Lepas belilah apa yang patut.... my Bff beli kerepek macam nak sambut raya...k.mid beli jugak..gila tue kalau dah sampai Ayer Hitam tak beli apa2....orang pompuan nie sensitif pasal membeli belah nie.. boleh nangis klu tengok je......hehehe....

Seterusnya.......lepas lunch..speed ke JPO.... Johor Premium Outlet



Johor Premium Outlets (atau JPO) merupakan pusat beli-belah yang utama di Iskandar Malaysia, Johor, Malaysia. Pusat beli-belah ini terletak di daerah Kulaijaya. Johor Premium Outlets merupakan premium outlets yang pertama dibina di Asia Tenggara. Johor Premium Outlets dibuka secara rasmi pada 11 Disember 2011. Pusat beli-belah ini menjadi tarikan kepada penduduk khususnya penduduk di kawasan daerah Kulaijaya, Johor Bahru dan negara berjiranan iaitu Singapura. Ia menempatkan barangan yang berjenama dan bertaraf antarabangsa seperti Coach, Adidas, Nike, Armani, Salvator dan sebagainya dan boleh mendapat potongan harga sebanyak 25% hingga 70%. Pusat beli-belah ini juga dapat dilihat melalui Lebuhraya Utara-Selatan selepas Persimpangan Senai Utara.


Sampai jugak...JOHOR PREMIUM OUTLET


We are here..untuk habiskan balance2 duet



Tak shopping pun tak pa...janji dapat jalan-jalan pun cukup

Beberapa jam di sini...pusing2...kalau tak cukup duet Maybank ada je kat situ......hampir petang kami pun dah tak larat ....bolehlah kot balik semula ke Hotel..janji pada mulanya k.mid nak drive balik..janji akhirnya tinggal janji....memang k mid nie malas drive...banyak alasan..mata tak nampaklah...mengantuklah...macam-macam lagi.......BFF akhirnya mengalah...(Thanks ell...sbb drive..pergi dan balik....me and dil  tidur je tahu!!!)

Snaplah gambar di Stesyen Kluang sebelum pulang ke esok hari nya....Kenang-kenangan di Stesyen Kluang...
Begitulah...ceritanya, mungkin lepas nie nak berkeretapi ke utara...k.mid dah pernah berkeretapi sampai ke Padang Besar beberapa tahun lalu....akan di fikirkan jika masa mengizinkan...Wasalam.

"SEGALANYA INDAH DI MALAYSIA"

With luv,


Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan