Booking.com

Wednesday, April 16

Kluang Train Trip (Part 2)

Assalamualaikum..........
Sebenarnya malas nak buat part-part nie....tapi sebab malas nak taip sekali maka adalah part 2 nie...hehehe..
Nak sambung sikit pasal Gunung Lambak......dengar nama je dah fikir berlambak-lambak kan... sebenarnya k mid tak nampak pun lambak dia...mungkin sebab tak hiking kot..



Jumpa signboard nie...kiranya dah dekat sangat nak sampai


Entrance to Waterpark nie

Orang Kluang bolehlah mandi manda kat Sini

Lihat ramai yang hiking kat sini. Kami mana ada masa nak hiking....just untuk tengok2 apa yang ada kat Gunung Lambak nie...

So seterusnya tak nak buang masa terus ke Ayer Hitam...ramai orang kata dah sampai Kluang baik terus ke Ayer Hitam......apa lagi ke Ayer Hitam lah kita...............


Nie dia tempat boleh beli macam2,  dari tembikar, bantal2, kerepek, buah2an, sayur-sayuran dan macam2 lagi

Tak beli pun bear nie....sengaja snap gambar sambil peluk bear nie.  Motif  : nak sembunyikan badan yang semakin mengembang....alahai!!!

 Lepas belilah apa yang patut.... my Bff beli kerepek macam nak sambut raya...k.mid beli jugak..gila tue kalau dah sampai Ayer Hitam tak beli apa2....orang pompuan nie sensitif pasal membeli belah nie.. boleh nangis klu tengok je......hehehe....

Seterusnya.......lepas lunch..speed ke JPO.... Johor Premium Outlet



Johor Premium Outlets (atau JPO) merupakan pusat beli-belah yang utama di Iskandar Malaysia, Johor, Malaysia. Pusat beli-belah ini terletak di daerah Kulaijaya. Johor Premium Outlets merupakan premium outlets yang pertama dibina di Asia Tenggara. Johor Premium Outlets dibuka secara rasmi pada 11 Disember 2011. Pusat beli-belah ini menjadi tarikan kepada penduduk khususnya penduduk di kawasan daerah Kulaijaya, Johor Bahru dan negara berjiranan iaitu Singapura. Ia menempatkan barangan yang berjenama dan bertaraf antarabangsa seperti Coach, Adidas, Nike, Armani, Salvator dan sebagainya dan boleh mendapat potongan harga sebanyak 25% hingga 70%. Pusat beli-belah ini juga dapat dilihat melalui Lebuhraya Utara-Selatan selepas Persimpangan Senai Utara.


Sampai jugak...JOHOR PREMIUM OUTLET


We are here..untuk habiskan balance2 duet



Tak shopping pun tak pa...janji dapat jalan-jalan pun cukup

Beberapa jam di sini...pusing2...kalau tak cukup duet Maybank ada je kat situ......hampir petang kami pun dah tak larat ....bolehlah kot balik semula ke Hotel..janji pada mulanya k.mid nak drive balik..janji akhirnya tinggal janji....memang k mid nie malas drive...banyak alasan..mata tak nampaklah...mengantuklah...macam-macam lagi.......BFF akhirnya mengalah...(Thanks ell...sbb drive..pergi dan balik....me and dil  tidur je tahu!!!)

Snaplah gambar di Stesyen Kluang sebelum pulang ke esok hari nya....Kenang-kenangan di Stesyen Kluang...
Begitulah...ceritanya, mungkin lepas nie nak berkeretapi ke utara...k.mid dah pernah berkeretapi sampai ke Padang Besar beberapa tahun lalu....akan di fikirkan jika masa mengizinkan...Wasalam.

"SEGALANYA INDAH DI MALAYSIA"

With luv,


No comments:

Post a comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

APA YANG MENARIK DI IPOH?

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua. Beberapa minggu yang lepas,  k mid di ajak oleh anak-anak untuk pergi jalan-jalan ke Ipoh ,  Perak...