Booking.com

Sunday, February 8

Percutian ke Krabi,Thailand (Day 1)

Assalamulaikum dan Salam sejahtera semua.

Just nak syer percutian singkat K mid ke Krabi...mungkin ada yang nak pergi bolehlah buat rujukan tapi kalau yang terbaca dan rasa boring tak apalah....janganlah baca ya...tak jadi masalah pun.

Percutian k mid kali ini bersama 2 orang teman yang selalu menjadi travelmate k mid..Percutian yang hanya 3 hari 2 malam tapi k mid rasa puas namun masih ada cita-cita nak repeat lagi....hehehe

Tarikh  :
Penerbangan  ; Malindo Air (RM177.00 tiket pergi balik)
Budget  : RM500 perpax ( tukar siap-siap matawang Bath di KL)


First time with Malindo Air, tidak mengecewakan bagi kami..next trip Malindo masuk dalam list...budget hoilday lah katakan...
Kami menaiki pesawat Malindo Air pada pukul 12.30 tengahari di Lapangan Terbang Subang,  kebetulan airport nie dekat aje dgn  rumah k .mid ...jadi sangatlah senang hati tak payah ke KLIA2.
Kami tiba di Airport Krabi kira2 1.30 petang waktu thailand ....terus ke Kaunter Teksi di situ...harga teksi ke Pantai Ao nang telah di seragamkan...sebuah teksi 600 Bath..kira2  RM60.

Ini bilik kami..sangat budget dan murah....2 malam RM180 untuk 3 orang (RM60 seorg tuk penginapan)...Dekat dengan pantai...so bole jalan-jalan di pantai tanpa masalah..

Perjalanan ke Ao nang Beach kira-kira 30 minit.  Nak bgitau di sini....dalam perjalanan teksi nie akan berhenti kat stesen syarikat teksi..kat situ diorang akan suruh booking teksi untuk balik nanti serta jual lain-lain pakage.  Terpulang pada uolls samada nak beli atau tidak...semestinya mahal sikit...Disarankan eloklah beli pakage di pantai Aonang nanti ...ada banyak syarikat yang offer..bole minta tawar sampai puas hati ya..tambang teksi sebenarnya masih boleh ditawar ketika di Ao nang nanti...

So, lepas check in di Popeye Guest house tue...kami x hendak buang masa sebab masa kami amatlah terhad...jadi k mid terus keluar mencari pakage naik gajah...biasanye pakage nie 1/2 hari tapi ada jugak untuk sejam dua..

Selepas bertanya beberapa tempat akhirnya dapatlah di tempat  yg rasa paling murah..naik gajah 400 bath(RM40 Perpax)

Banyak gajah kat sini....masa kami sampai dah pukul  4 petang...gajah banyak dah berehat...

Sejam jugak kami di atas gajah...menyusuri denai2 nya...kesin jugak pada gajah nie...almaklumlah kami nie sihat2 belaka.
Selepas naik gajah malam ne pulak cari tempat makan dan jalan-jalan di kawasan situ... ada jugak pasar malam tapi kecik jer....ada jugak mcm2 jualan di sekitarnya...



Malam nye kami makan di restoran Sareefah....masakan dia sedap yang penting harga dia munasabah...hehehe

Sempat lagi bergambar kat depan kedai Sareefah......

Wala pun jauh jugak kena jalan kaki ke kedai Sareefah ...tapi di sebabkan sedap dan menepati citarasa serta murah,  jalan kaki tak jadi masalah kan.....begitulah hari pertama di Krabi....esoknya nak menjelajah pulau2 yang cantik pulak....tunggu ya....entah bilalah datang mood nak update lagi....hehehe...


Bye...Bersambung


Begitulah hari pertama... bersambung di hari kedua pulak...


With luv,

6 comments:

  1. salam, kak nk tnye popeye guest house tu ok x, selesa x.. dkt ngn pantai ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf Nana, lmbat nye akak reply...ya popeye guest house tue dekat dengan pantai..

      Delete
  2. Assalamualaikum Mr / Mrs
    We (Kyrantrans) as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta participated promotion ...
    The units are offered:
    Suzuki Apv
    Toyota Avanza
    Inova
    Toyota Hiace
    Isuzu short Elp
    Isuzu long Elp
    Amenities:
    Latest vehicle / manicured + friendly and experienced driver.
    Kyrantrans as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta, which has been used to take tourists inside the country and abroad are ready to take you for a tour around enjoying the beauty of the city of Bandung and Jakarta.
    For more details please Mr. / Mrs ask us about the history of the sights and inexpensive place to shop:
    Call: +6281312767300
    +6281573307300
    WA: +6281809692300
    Fb: Kyrantrans
    Email: Kyrantrans@gmail.com
    Website: Kyrantrans.com
    Kyrantrans will give the price according to the budget of Mr. / Mrs.
    "Do not be Fooled by TOUR & Travel Cheap price"

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Mr / Mrs
    We (Kyrantrans) as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta participated promotion ...
    The units are offered:
    Suzuki Apv
    Toyota Avanza
    Inova
    Toyota Hiace
    Isuzu short Elp
    Isuzu long Elp
    Amenities:
    Latest vehicle / manicured + friendly and experienced driver.
    Kyrantrans as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta, which has been used to take tourists inside the country and abroad are ready to take you for a tour around enjoying the beauty of the city of Bandung and Jakarta.
    For more details please Mr. / Mrs ask us about the history of the sights and inexpensive place to shop:
    Call: +6281312767300
    +6281573307300
    WA: +6281809692300
    Fb: Kyrantrans
    Email: Kyrantrans@gmail.com
    Website: Kyrantrans.com
    Kyrantrans will give the price according to the budget of Mr. / Mrs.
    "Do not be Fooled by TOUR & Travel Cheap price"

    ReplyDelete
  4. Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

    Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

    Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
    Instagram: herry_tour_medan
    Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
    Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
    MY:+6013 4618637 (Ina)

    ReplyDelete
  5. Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

    Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

    Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
    Instagram: herry_tour_medan
    Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
    Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
    MY:+6013 4618637 (Ina)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

SEHARI DI SELANGOR...jom kita ke SEPANG!!

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera semua. Alhamdulillah... kita semua dah boleh melancong...tapi dalam negeri aje dulu ya.. tak mengapa a...