Skip to main content

PELANCONGAN KESIHATAN - THE ORCHARD WELLNESS & HEALTH RESORT MELAKA

Assalamulaikum semua.
Hari ni kak mid nak cerita sikit tentang satu tempat yang bernama THE ORCHARD WELLNESS & HEALTH RESORT yang terletak di lubuk Cina Melaka.
Berpeluang berada di  sini baru baru ini ,  walau pun tidak bermalam namun k mid begitu kagum tentang fasiliti2 dan perkhidmatan yang di tawarkan di sini.


Biasa kita dengar Hotel dan resort yang menawarkan peekhidmatan Spa tetapi di sini  perkhidmatan pemulihan kesihatan di mana sambil rihat2 tue kita dapat  mengikuti perkhidmatan penjagaan kesihatan  yang di tawarkan . Menawarkan peralatan moden, tradisional dan medical spa yang lengkap  dan amat sesuai untuk bercuti sambil memulihkan kesihatan diri.

Antara perkhidmatan kesihatan yang di tawarkan di sini ialah  :
  • Health and Nutrition Consultation
  • Full Body Health Screening
  • Weight Loss and Visual Slimming
  • Ayurveda Treatments
  • Traditional Chinese Medicine
  • Modern Physiotherapy
  • De- Stress & Yoga
  • Full Body Detox
  • Stem Cells Transplant
  • Aesthetic Treatments
  • Cellulite Reduction
  • Increasing Immune System
  • Skin and Body Rejuvenation
  • Rejuvenation for Men & Women
  • Slimming & Body Contouring
  •  Laser Therapy & Heat Therapy
  • Himalayan Crystal Salt Room
  • Improving Functions of The Body
  • Healthy Lifestyle
  • Ozone Therapy
  • Hydrotherapy
  • Spa & Facial Therapy
  • Message Therapy 


Bilik2 penginapan yang mewah dan elegan



Antara Fasiliti yang ada  di sini :

  • Be- Well SPA
  • Pool Bar
  • Library
  • Tea Salon
  • Kiddie's Club
  • Yoga & Activities Room
  • Fitness Room (Technogyn Equipments)
  • Auditorium (In-house Movie Night)
  • Swimming Pools (Thermal Aqua Pool and Spa & Outdoor Pool)









Pada awal pembukaannya. kanak-kanak tidak di benarkan berada di sini kerana di khuatiri menganggu pengunjung yang menjalani rawatan tatapi kini kanak2 telah di benarkan dan kemudahan Kiddie's Club telah di sediakan.

Namun pengunjung yang datang bersama anak2 hanya di benarkan menginap di Penginapan Jenis Villa




Inilah penginapan jenis Villa...lengkap dengan kemudahan outdoor swimming pool


Ada satu lagi yang begitu menarik perhatian kak mid ialah Dusun Buah2an Tropika di sini. Jika  menginap pada musim buah-buahan...pengunjung di benarkan melawat ke dusun buah2an,  memetik dan makan buah2an di dusun





Kebetulan kehadiran k mid di sini waktu musim durian, rambutan, manggis, duku , langsat, rambai sedang mekar...apa lagi makan di ladang sepuas-puasnya. Jumpa aje pokok rambutan terus petik dan terus makan.

Lain-lain aktiviti yang bole di lakukan di sini  :
  • Bicycle Tour
  • Botanical Tour
  • Jogging/trekking
  • Organic Farming Classes
  • Healthy Cooking Classes
  • Malacca World Heritage Sites Tour
  • Malacca River Cruise
  • Food Discovery Tour
  • Night Safari

KLIK DI SINI UNTUK INFO LENGKAP



UNTUK PERTANYAAN DAN TEMPAHAN  :

THE ORCHARD WELLNESS & HEALTH RESORT MALAYSIA

Resort Address  : 63, Jalan Solok Uban, Kampung Brisu,  Lubok Cina, Melaka
Phone  : +606 -5528999     Fax  : +606 -5529989

Office Address  :   Unit No.50-4-10,  Level 4, Wisma UOA Damansara,  50, Jln Dungun, Damansara Heights, Kuala Lumpur
Phone  : +603-2092 1271     Fax  :  +603-2092 1276

Email : enquiries @orchardwellness.com 

SALAM SAYANG,





Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan