Skip to main content

INTERNATIONAL BUFFET DINNER DI ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG

Assalamulaikum semua..

Pada 12 Januari 2019,  k mid dan rakan-rakan blogger yang lain mendapat undangan untuk menikmati hidangan International Buffet Dinner,  bertempat di Sunflower Brasserie Royale Chulan Bukit Bintang Hotel.

Ini merupakan pelancaran menu-menu terbaru  yang akan di hidangkan di setiap malam Sabtu di Royale Chulan Bukit Bintang.


 Sunflowers Brasseries, Level 1
Inilah sebahagian Chef2 hebat yang menyediakan menu untuk International Buffet Dinner
Semua menu-menu sedap2 belaka hingga k mid mengambil peluang merasa hampir ke semua hidangan yang di sediakan....hahaha...


Jom kita lihat menu2 nya...........


APPETIZERS (COLD)
Poached Seafood with Cocktail Sauce, Pasta Salad,  Greek Salad, Tuna salad, Coleslaw,  Keraby ManggaMuda,  Kerabu Ayam,  Kerabu Daging,  Kerabu Sotong, Thousand Island,, Italian Dressing, French Dressing, Caesar Dressing, Salted Fish, Salted Egg,  Ikan Pekasam,  Keropok Ikan, Keropok Sayur


DO YOUR OWN SALAD


Nicoise Salad












Antara hidangan MAIN COURSE pula




White Rice (Malay)
Fried Koay Teow (Asian)
Grilled Mini Steak with Black Pepper Sause (Western)
Vegetarian Bean Curd with Dried Chilli (Chinese)
Roasted lamb leg with Puree Green Pepper Sauce (Western)
Ginger Chicken(Chinese)
Pan FriedFish with Dill Cream Sause (Western)
Butter Mix Vegetable with Raisin (Western)


DESSERT
Tropical Fresh Fruits (Cold)
French Pastries
Assorted Malay Kuih
Black Forest Cake
Assorted Pudding
Butter Cake
Chocolate Tart
Assorted Cookies
Bread and Butter Pudding with Vanilla Sauce
Ice Kacang with Condiments (cold)
Ice Cream with Condiments (Cold)


LAIN2 MENU







SOUP STATION
Creamy Wild Mushroom Soup (Western)
6 Types of bread selection

STALL 1
Pasta Corner - Spaghetti, Fettuccine, Penne (Western)
2 types of sauces

STALL 2
 Mee Bandung Muar (Malay)

STALL 3
Nasi Lemak with Condiments
Ayam Goreng Berempah
Sambal Sotong
Kacang Panjang Tumis Belacan

STALL 4 
Teochew Porridge
Assorted Steamed Pau

STALL 5
Roasted Lamb Leg
Mint Sauce
Black Pepper Sauce


Macamana semua..............ada kah korang teruja tengok menu-menu lazat nie... ayuh kita ke Royale Chulan Bukit Bintang,  di Sunflowers Brasserie level 1 setiap  hari Sabtu dari 7pm - 10 pm.

untuk maklumat lanjut  :

WEBSITE     :  ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG
FACEBOOK :  ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG

TEL  : +603-21439898

ALAMAT  :

Sunflowers Brasserie,  Level 1,
Royale Chulan Bukit Bintang.
17-21,  Bukit Bintang Street,
Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur



Salam sayang,




Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

UMRAH PERTAMAKU : BARANG KEPERLUAN UMRAH

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Diri ini bersyukur kerana mendapat peluang menjadi tetamu Allah pada bulan Mac 2022 yang lalu.  Asalnya k mied ingin pergi bersama Arwah suami tapi apakan daya dia terlebih dulu di jemput ilahi. Jadi k mied pergi secara mengejut bersama bestie k mied serta ayah ibunya. Mereka merupakan jemaah yang tertangguh 2 tahun lalu akibat Pandemik Covid 19. Ya Allah..aku menyambut seruanmu Bila kak mied telah mendapat pengesahan akan  menunaikan umrah, k mied mulalah membeli dan menyediakan barangan-barangan sedikit demi sedikit. Ramai juga di antara kita yang risau tentang persiapan-persiapan yang perlu di lakukan,  barang yang perlu di bawa hingga kita asyik talipon atau bertanya pada saudara-mara dan kawan-kawan yang pernah sampai ke tanah suci. Kami berempat di Miqat Bir Ali Mengenai kursus pula, k mied tidak dapat sekali pun berkesempatan menghadiri kursus umrah yang di anjurkan oleh travel agensi,  bukan kak mied malas atau apa... tapi tarikh yang diad

APA YANG MENARIK DI LALAPORT BUKIT BINTANG CITY CENTRE(BBCC)

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Baru-baru ini kak mied berpeluang mengikuti Famtrip ke Lalaport BBCC bersama pemandu-pemandu pelancong. Peluang ini membuat kak mied rasa teruja sebab kak mied belum sekali pun menjejakkan kaki ke sini walaupun Lalaport BBCC telah dibuka sejak Januari 2022 . Terletak di tengah-tengah Bandar, kawasan Bukit Bintang. Lokasi dahulunya adalah tapak Penjara Pudu yang terkenal.  Bagi generasi sekarang mungkin mereka tidak melihat atau mengetahui tentang kewujudan  Penjara Pudu namun pintu masuk atau pintu gerbang Penjara Pudu masih dikekalkan sebagai tinggalan sejarah lalu.   Mall ini mengenengahkan konsep " Modern Simplicity" yang sinonim dengan tradisi Jepun dengan gabungan fasiliti komersial, pejabat , kediaman, hotel dan lain-lain. Merupakan fasiliti luar negara yang pertama di  Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd.(Mitsui Fudosan) .  Terdapat 400 kedai untuk penyewaaan di Mall ini,  serta penampilan kedai-kedai jenama-jenama terkenal