Skip to main content

INTERNATIONAL BUFFET DINNER DI ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG

Assalamulaikum semua..

Pada 12 Januari 2019,  k mid dan rakan-rakan blogger yang lain mendapat undangan untuk menikmati hidangan International Buffet Dinner,  bertempat di Sunflower Brasserie Royale Chulan Bukit Bintang Hotel.

Ini merupakan pelancaran menu-menu terbaru  yang akan di hidangkan di setiap malam Sabtu di Royale Chulan Bukit Bintang.


 Sunflowers Brasseries, Level 1
Inilah sebahagian Chef2 hebat yang menyediakan menu untuk International Buffet Dinner
Semua menu-menu sedap2 belaka hingga k mid mengambil peluang merasa hampir ke semua hidangan yang di sediakan....hahaha...


Jom kita lihat menu2 nya...........


APPETIZERS (COLD)
Poached Seafood with Cocktail Sauce, Pasta Salad,  Greek Salad, Tuna salad, Coleslaw,  Keraby ManggaMuda,  Kerabu Ayam,  Kerabu Daging,  Kerabu Sotong, Thousand Island,, Italian Dressing, French Dressing, Caesar Dressing, Salted Fish, Salted Egg,  Ikan Pekasam,  Keropok Ikan, Keropok Sayur


DO YOUR OWN SALAD


Nicoise Salad












Antara hidangan MAIN COURSE pula




White Rice (Malay)
Fried Koay Teow (Asian)
Grilled Mini Steak with Black Pepper Sause (Western)
Vegetarian Bean Curd with Dried Chilli (Chinese)
Roasted lamb leg with Puree Green Pepper Sauce (Western)
Ginger Chicken(Chinese)
Pan FriedFish with Dill Cream Sause (Western)
Butter Mix Vegetable with Raisin (Western)


DESSERT
Tropical Fresh Fruits (Cold)
French Pastries
Assorted Malay Kuih
Black Forest Cake
Assorted Pudding
Butter Cake
Chocolate Tart
Assorted Cookies
Bread and Butter Pudding with Vanilla Sauce
Ice Kacang with Condiments (cold)
Ice Cream with Condiments (Cold)


LAIN2 MENU







SOUP STATION
Creamy Wild Mushroom Soup (Western)
6 Types of bread selection

STALL 1
Pasta Corner - Spaghetti, Fettuccine, Penne (Western)
2 types of sauces

STALL 2
 Mee Bandung Muar (Malay)

STALL 3
Nasi Lemak with Condiments
Ayam Goreng Berempah
Sambal Sotong
Kacang Panjang Tumis Belacan

STALL 4 
Teochew Porridge
Assorted Steamed Pau

STALL 5
Roasted Lamb Leg
Mint Sauce
Black Pepper Sauce


Macamana semua..............ada kah korang teruja tengok menu-menu lazat nie... ayuh kita ke Royale Chulan Bukit Bintang,  di Sunflowers Brasserie level 1 setiap  hari Sabtu dari 7pm - 10 pm.

untuk maklumat lanjut  :

WEBSITE     :  ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG
FACEBOOK :  ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG

TEL  : +603-21439898

ALAMAT  :

Sunflowers Brasserie,  Level 1,
Royale Chulan Bukit Bintang.
17-21,  Bukit Bintang Street,
Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur



Salam sayang,




Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan