Skip to main content

KITSUI BELLOSS FIBRE : MENGATASI MASALAH SEMBELIT

 Assalamuaikum dan salam sejahtera.

Hi, Korang.. Hari nie Kak mied nak cerita sedikit tentang masalah sembelit
Bagaimana terjadinya sembelit??  
Sembelit terjadi kerana terdapat kotoran yang tersumbat pada bahagian usus menyebabkan kekerapan untuk membuang air besar berkurangan dan kesukaran untuk membuang najis.

Ramai diantara kita yang sering mengalami masalah susah nak membuang nie...  kadang-kadang sampai berhari-hari tak membuang, sudah tentu keadaan ini membuat ketidak selesaan, sakit serta kembung perut.
Terjadinya sembelit kerana kurang pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahanpemakanan yang tak seimbang serta kesan dari stress dan tekanan harian.
Kak mied juga tidak terlepas dari masalah sembelit ini,  jadi kak mied telah mengambil minuman Kitsui Belloss Fibre.


Kita boleh mendapat kesan seawal 3 hari pengambilannya. Kini telah hampir dua minggu kak mied mengambil Kitsui Belloss Fibre dan kak mied dapati senang membuang setiap hari dan badan menjadi semakin ringan dan bertenaga.

Info mengenai Kitsui Bellos Fibre


Kitsui Bellos Fibre merupakan minuman  gabungan dari 9 jenis buah-buahan  dan sayur-sayuran iaitu Nenas, Epal, Kiwi, Markisa, Lemon, Pir, Bayam, Timun dan Saderi  yang diperkaya dengan vitamin dan mineral.
Ia dapat membantu membantu membersihkan semua toksin yang terkumpul di dalam usus kita seperti minyak-minyak toksin dari makanan seharian kita.

Cara pengambilannya:
Ambil 1 sachet (15 gram), di bancuh dengan  goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.

Apakah produk jenama Kitsui selamat?
Produk jenama Kitsui adalah selamat digunakan kerana ia dihasilkan dari bahan semulajadi dan tiada bahan-bahan berbahaya di dalam kandungannya.  
Semua produk Kitsui lulus ujian keselamatan dan ujian makmal serta mendapat Sijil Halal.
Pelbagai anugerah pengiktirafan juga diperolehi antaranya Brand Laureate, Halal AsiaAward, Watson Top Brand dan Superheath Brand.

Artis Anna Jobling - Duta Kitsui

Produk Jenama Kitsui juga berjaya mendapat ribuan testimoni dan dipercayai dalam pasaran selama 20 tahun.



Dimana boleh didapati Produk Kitsui?
Semua Produk Kitsui boleh didapati di seluruh farmasi berdekatan anda atau secara online.
Kitsui Belloss Fibre

Kitsui Collagen White

Kitsui Meal Replacement Plus

Untuk keterangan lanjut sila layari :
Facebook : kitsuimy
Instagram : kitsuimalaysia

Salam sayang,
MiedaJaz





Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

UMRAH PERTAMAKU : BARANG KEPERLUAN UMRAH

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Diri ini bersyukur kerana mendapat peluang menjadi tetamu Allah pada bulan Mac 2022 yang lalu.  Asalnya k mied ingin pergi bersama Arwah suami tapi apakan daya dia terlebih dulu di jemput ilahi. Jadi k mied pergi secara mengejut bersama bestie k mied serta ayah ibunya. Mereka merupakan jemaah yang tertangguh 2 tahun lalu akibat Pandemik Covid 19. Ya Allah..aku menyambut seruanmu Bila kak mied telah mendapat pengesahan akan  menunaikan umrah, k mied mulalah membeli dan menyediakan barangan-barangan sedikit demi sedikit. Ramai juga di antara kita yang risau tentang persiapan-persiapan yang perlu di lakukan,  barang yang perlu di bawa hingga kita asyik talipon atau bertanya pada saudara-mara dan kawan-kawan yang pernah sampai ke tanah suci. Kami berempat di Miqat Bir Ali Mengenai kursus pula, k mied tidak dapat sekali pun berkesempatan menghadiri kursus umrah yang di anjurkan oleh travel agensi,  bukan kak mied malas atau apa... tapi tarikh yang diad

APA YANG MENARIK DI LALAPORT BUKIT BINTANG CITY CENTRE(BBCC)

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Baru-baru ini kak mied berpeluang mengikuti Famtrip ke Lalaport BBCC bersama pemandu-pemandu pelancong. Peluang ini membuat kak mied rasa teruja sebab kak mied belum sekali pun menjejakkan kaki ke sini walaupun Lalaport BBCC telah dibuka sejak Januari 2022 . Terletak di tengah-tengah Bandar, kawasan Bukit Bintang. Lokasi dahulunya adalah tapak Penjara Pudu yang terkenal.  Bagi generasi sekarang mungkin mereka tidak melihat atau mengetahui tentang kewujudan  Penjara Pudu namun pintu masuk atau pintu gerbang Penjara Pudu masih dikekalkan sebagai tinggalan sejarah lalu.   Mall ini mengenengahkan konsep " Modern Simplicity" yang sinonim dengan tradisi Jepun dengan gabungan fasiliti komersial, pejabat , kediaman, hotel dan lain-lain. Merupakan fasiliti luar negara yang pertama di  Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd.(Mitsui Fudosan) .  Terdapat 400 kedai untuk penyewaaan di Mall ini,  serta penampilan kedai-kedai jenama-jenama terkenal