Booking.com

Wednesday, February 26

Percutian di Cameron Highland

Assalamualaikum semua 

Pada Cuti tahun Baru Cina tahun ini yang jatuh pada 31 Januari 2014 serta cuti 1 Februari  2014yang merupakan hari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur,  k.mid berkesempatan membawa family ke Cameron Highland.  Walaupun k mid tahu jalan menuju ke sana,  tentunya jem teruk tapi k mid tetap nak pergi juga kerana k mid dah pun ada tempat penginapan iaitu Di Rumah Peranginan Kerajaan Cameron Higland.

- 10 pagi (1.2.2014) sabtu,  kami bertolak dari rumah.  Kami melalui Exit Tapah.  Pada mulanya perjalanan cukup selesa hingga selepas Lata Iskandar....perjalanan semakin tersekat-sekat dan ada kalanya tak bergerak langsung.  Akhirnya dengan penuh keboringan sampai jugak ke Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highland kira-kira hampir pukul 3.00 patang.





suasana tenang di sini

Inilah dia rumah peranginan kerajaan Cameron Highland


Ada taman permainan di belakang


Penginapan yang selesa untuk kaki tangan kerajaan dengan harga yang memang berbaloi

**** Credit untuk anak buah yang kerja di Jabatan Kerajaan (Acap Al Pacino)


Lepas urusan check-in selesai,  kami sekeluarga ke Ladang Strawberry berhampiran iaitu (Healthy Strawberry Farm) untuk menikmati air krim dan melihat bunga-bungan serta buah strawberry segar dari ladang.
Healthy Strawberry Farm nie depan Rumah peranginan Kerajaan


Lama dah x makan ais krim gather2 nie......


 Kemudian kami ke ladang teh Sg Palas.
 

Dah lama tak bergambar di ladang teh bersama keluarga...kali terahir dulu bergambar di Ladang teh Surabaya...
 Ketika kami sampai di sana , tak dapat nak masuk ke kilang dan beli teh kerana ketika itu dah pukul 5...dah tutup semuanya...jadi tangkap gambar di ladang teh sahaja...



Senyuman Anak-anak ,  senyuman ku jua..........

Malam nye singgah di Pasar malam Berincang...........semua ada di sini........





Macam-macam yang kami beli,  sayur-sayaran, strawberry, makanan, bantal2, baju panas... fridge magnet pun murah kat sini...

Esoknya ..... sambung lagi

Beli teh di sini Cameron Valley


Lepas tue ke Bee Farm..



Antara produk2 berasaskan madu boleh di beli di sini...

Dilarang buka...tapi nak juga buka,  nak juga tengok lebah katanya

Last sekali mestilah gambar k.mid...bukti telah pun sampai ke sini...

Sebenarnya banyak tempat boleh di lawati di sini, Taman Rama-rama, Taman Orkid dan macam-macam tempat lagi...

"SELAMAT BERCUTI"

Luv,

6 comments:

  1. syira pun pergi cameron sabtu, Ahad, isnin lepas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke...sejuk gila bila waktu malamkan syira

      Delete
  2. tengah survey2 hotel di cameron ni..sebab nak gi ramai takdapatlah nak sewa umh kerajaan..lagi pun kalau nak sewa umh kerajaan ni tengok nasiblah sebab memang susah nak dpt...jarang ada kekosongan.

    ikuti pengalaman mengandung,berpantang dan menyusukan Harazz...boleh singgah di blog kite ya..tq

    ReplyDelete
  3. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum wbt…

    Saya mohon izin dan maaf pada TT untuk buat promosi sedikit disini.Dengan rendah diri saya(ejen di Malaysia) mewakili agensi Pesona Wisata-Indonesia ingin menawarkan pelbagai pakej menarik percutian ke Destinasi Pilihan di Indonesia.
    Perkhidmatan kami adalah professional dan Syarikat yang sah disisi undang2.

    Pakej yang kami tawarkan kepada anda adalah dengan harga yang amat berpatutan dan lebih rendah di bandingkan dengan mana2 Ejen di Malaysia. Namun kami tetap akan memberikan servis yang terbaik utk anda. Harga masih boleh nego selagi tidak rugi…InsyaAllah.

    Semua urusan dijalankan di Malaysia supaya dapat memberi keyakinan dan kemudahan untuk anda berurusan. Semua urusan akan disertakan dengan resit dan invoice sebagai bukti pembayaran.

    Temujanji juga boleh diatur(kaw. Lembah Klang) untuk sesi perjumpaan/pembayaran atau perbincangan jika anda mempunyai group yang besar untuk melancong.

    Untuk maklumat lanjut tentang Pakej Pilihan, boleh layari Blog kami di:

    http://inspiratourism.blogspot.com/

    Untuk pertanyaan pakej,anda boleh terus menghubungi saya di talian:
    Call/SMS/Whatsapp - 011 3291 2648 (Zainizam)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. yesss...saya awal bln 2 ni pon akn nginap kt sini...

    ReplyDelete

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

APA YANG MENARIK DI IPOH?

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua. Beberapa minggu yang lepas,  k mid di ajak oleh anak-anak untuk pergi jalan-jalan ke Ipoh ,  Perak...