Skip to main content

Kawan yang patut ikut anda "Travel" bersama

Assalamulaikum semua

Kak mid nak ucapkan " Selamat hari Raya Aidil Adha 2018"

Hari ini tetiba terbaca satu artikel pasal Travel Buddy....macam terkena pada diri sendiri...rasa bole ambik sebagai panduan untuk travel pada masa-masa akan datang.

Ada beberapa persamaan dan quality  yang perlu ada bersama barulah percutian kita menjadi sangat menarik....
Tidak dapat di nafikan kita bole mengembara atau bercuti secara solo tapi bagi kak mid ..kak mid tetap perlukan atleast seorang kawan untuk bersama.... Jadi bolelah berkongsi keindahan percutian itu bersama-sama.




Credit article  by   :  CIARA JOHNSON

Traveling with a friend can go either of two ways: incredibly good or terribly bad. In fact, travel is a great way to test a friendship. You know how people say living with a best friend can make or break a friendship? Well, traveling together can do the same. On the one hand, its a great time to bond. On the other hand, it will reveal plenty of things about the other person that you might normally miss in short-lived interactions. Certain qualities determine if a person is the best travel buddy for you — so hold up before booking that dream trip with your friend.
There's nothing worse than being stuck in a hotel room or a 12-hour bus ride with someone you can't stand. Travel in itself can be a stressful experience. The travel buddy you choose can make that experience better or worse — the choice is yours. Will they break down when you miss your flight? Will they lock themselves in the hotel room the entire trip? Will they try to flee when the bill comes? You have no way of knowing, but you should probably try your best to make sure you can get through it all together without unleashing on each other.

1.They Know How To Stay Positive When Things Go Wrong


We all have that one friend who loves to complain. Leave them at home.
It’s inevitable that things go wrong on the road. Flights will be cancelled, trains will be missed, and disappointing dinners may be had. A positive mind can make a crappy situation a whole lot better. You need a travel buddy who can appreciate the good moments, yet roll with the proverbial punches that travel inevitably brings. At the end of the day, the perfect travel buddy will be able to look back and laugh at the moments that didn't go according to plan.
 

   2.They Have Similar Interests

A friend-cation is all about shared experiences. Everyone’s different, but you should have some similar interests and expectations about the trip. It’s OK to compromise on some activities and sites, but there will be certain things that neither of you want to miss out on.
Do both of you like to sleep in or wake up early? Do you both like to relax or have a jam-packed itinerary? Do both of you like to party all night long? These are things you should probably discuss before you book a flight ticket together. With limited time, you’ll need to find a travel style that works for both of you. This will be a lot easier if you’re into a lot of the same things!

 

 
 3.They're So Down For The Adventure

There’s nothing like a dope adventure buddy. Travel is all about stepping out of your comfort zone. You don’t want someone who will hold you back from doing the things you want to do. That friend who is open to trying unique foods you've never heard of, attempting to speak the local language, getting lost down endless cobblestone streets, taking a spontaneous detour, and living in the moment will make for the ultimate travel companion. Just think of all the crazy stories you’ll be able to look back on!


   
4.They Have A Similar Budget

Money can be a touchy subject, especially when you’re spending it together. Don't hold back from talking money before and after the trip. It will save you  a lot of awkward moments when it's time to split the bill.
If you’re on a hostel budget, you may want to avoid traveling with someone who is on a resort budget and vice versa. If you’re on a tight budget, you don’t want to feel pressured into overspending. You also don’t want to feel constrained by another person’s budget if you’re in that "treat yo'’ self" mindset. Talk budget before leaving to make sure you’re on the same page.
 


  5.They Can Take Care Of Themselves

We're all adults here, right? At the end of the day, we’re responsible for ourselves. It’s one thing to look out for each other, but it’s another thing to have to babysit someone.
Your friend should be able to spend time alone or hold their own if necessary. You shouldn't have to sacrifice everything to stick by their side the entire trip. You may be on a trip together, but things will be a lot easier on the both of you if you can be take care of yourself and your belongings.



  6.They're Loyal AF 

 While you want to be responsible for yourself, you may want to travel with a friend who won’t turn their back on you. You don’t want to travel with a friend who will ditch you for someone they meet at the bar, or leave you in the airport if you have passport struggles. You’re in this together and you’ll want to bring someone who is loyal AF in case anything goes down.


 7.You Can Be Real With Each Other

You don’t want to tiptoe around someone 24/7 for days or weeks on end. After spending so much time together, you’ll start to really notice each other's differences. You should be able to tell each other if you need alone time or if you’re just not feeling up to something. Being passive could result in a friendship being ended. The trip will be a lot more comfortable if you can get past small annoyances and be honest with each other.




 8.They Know How To Take A Dope Photo 

 You know that friend who gets all of the angles when you ask for a photo? Bring her along!
We all want to preserve once-in-a-lifetime moments to show our future grandchildren. Who wants to leave Greece without a shot in front of those dreamy white-washed cave homes? Not I! If you don’t want to be stuck with selfies, secure a travel buddy who can help you get that perfect shot. While you don’t want your trip to turn into a photoshoot, it doesn’t hurt to make use of your bestie, aka built-in photographer.
 




9.They Can Put Down Their Phone


That friend who's on their phone 24/7? LEAVE THEM AT HOME.
Imagine eating the best pasta you've ever had in Italy and the person across from you can't get their head out of their phone OR they can't stop Face-timing their SO. Being away from family is hard, but travel is all about enjoying the moment. Wi-fi will likely be more difficult to come by, and it'll be horrid to travel with someone who can't cope with being unable to check their notifications every second.
In any case, a trip with your BFF could make for a lot of special moments. It's a special time to bond and share once-in-a-lifetime moments in a new place. If you pick the right person, you'll be able to look back on this trip with fond memories that have a special place in your heart.




Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

UMRAH PERTAMAKU : BARANG KEPERLUAN UMRAH

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Diri ini bersyukur kerana mendapat peluang menjadi tetamu Allah pada bulan Mac 2022 yang lalu.  Asalnya k mied ingin pergi bersama Arwah suami tapi apakan daya dia terlebih dulu di jemput ilahi. Jadi k mied pergi secara mengejut bersama bestie k mied serta ayah ibunya. Mereka merupakan jemaah yang tertangguh 2 tahun lalu akibat Pandemik Covid 19. Ya Allah..aku menyambut seruanmu Bila kak mied telah mendapat pengesahan akan  menunaikan umrah, k mied mulalah membeli dan menyediakan barangan-barangan sedikit demi sedikit. Ramai juga di antara kita yang risau tentang persiapan-persiapan yang perlu di lakukan,  barang yang perlu di bawa hingga kita asyik talipon atau bertanya pada saudara-mara dan kawan-kawan yang pernah sampai ke tanah suci. Kami berempat di Miqat Bir Ali Mengenai kursus pula, k mied tidak dapat sekali pun berkesempatan menghadiri kursus umrah yang di anjurkan oleh travel agensi,  bukan kak mied malas atau apa... tapi tarikh yang diad

APA YANG MENARIK DI LALAPORT BUKIT BINTANG CITY CENTRE(BBCC)

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Baru-baru ini kak mied berpeluang mengikuti Famtrip ke Lalaport BBCC bersama pemandu-pemandu pelancong. Peluang ini membuat kak mied rasa teruja sebab kak mied belum sekali pun menjejakkan kaki ke sini walaupun Lalaport BBCC telah dibuka sejak Januari 2022 . Terletak di tengah-tengah Bandar, kawasan Bukit Bintang. Lokasi dahulunya adalah tapak Penjara Pudu yang terkenal.  Bagi generasi sekarang mungkin mereka tidak melihat atau mengetahui tentang kewujudan  Penjara Pudu namun pintu masuk atau pintu gerbang Penjara Pudu masih dikekalkan sebagai tinggalan sejarah lalu.   Mall ini mengenengahkan konsep " Modern Simplicity" yang sinonim dengan tradisi Jepun dengan gabungan fasiliti komersial, pejabat , kediaman, hotel dan lain-lain. Merupakan fasiliti luar negara yang pertama di  Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd.(Mitsui Fudosan) .  Terdapat 400 kedai untuk penyewaaan di Mall ini,  serta penampilan kedai-kedai jenama-jenama terkenal