Skip to main content

APPLIKASI THINK QURAN LANCAR KEMPEN #FAHAMKHATAMALQURAN" SEMPENA RAMADHAN

 Assalamulaikum dan salam sejahtera

Bulan Ramadhan hampir tiba dan semestinya bulan yang mulia ini ditunggu oleh seluruh umat islam serata dunia. Ketika inilah kita dapat mengandakan pahala dengan meningkatkan amal ibadah kita.

Bersempena dengan kehadiran bulan Ramadhan tahun ini, Ketua Pegawai Eksekutif Think Quran Datuk Abdul Radzeen Abdul Rahman bersama dengan Datuk Hussamuddin Yaacub, Penasihat Kumpulan Karangkraf melancarkan kempen #FahamKhatamAlQuran di Auditorium Karangkraf Shah Alam.


Datuk Abdul Radzeen Abdul Rahman- Ketua Pegawai Eksekutif Think Quran

Kempen ini untuk orangramai memahami setiap perkataan dalam kitab Suci Al Quran bersempena dengan kedatangan bulan Ramadhan tahun ini


Bulan Ramadhan amat dinantikan setiap tahun oleh semua orang. Think Quran amat teruja untuk berkongsi bersama dengan sahabat yang lain berkenaan kaedah berkesan untuk memahami dan menghafal Al Quran . Dengan penghayatan yang lebih mendalam, saya berharap Think Quran dapat membantu kita melalui bulan puasa yang lebih barakah,” ujar Dato’
Abdul Radzeen Bin Abdul Rahman, Ketua Pegawai Eksekutif, Think Quran.

Think Quran menggunakan kaedah pengulangan dengan modul berkesan dengan menyasarkan penggunaan applikasinya dapat mengimrahkan bulan puasa tahun ini dengan lebih berkesan.

Modul applikasi ini menawarkan modul ringkas dan padat dalam masa yang singkat.  Ianya amat sesuai digunakkan oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa bagi membolehkan pembelajaran dan penghayatan Al Quran dilakukan di mana-mana sahaja ketika bulan Ramadhan 

Hanya 15 minit sehari pengguna mampu mengukur prestasi secara kendiri dalam applikasi ini.

Hal ini dapat memberi manafaat kepada lebih 300,000 pengguna di Malaysia, Singapura dan Indonesia.

Pengguna boleh mengekses kempen ini melalui laman web rasmi Think Quran, Platform Sinar Harian, Karya Bestari, Yayasan Warisan Ummah(WUIF) dan MyQurab Time di TV Digital.

Bersempena dengan kempen ini, Think Quran menawarkan satu set percuma Al Quran Amazing dengan setiap langganan seumur hidup Think Quran dengan harga RM399.

Untuk maklumat lanjut layari  :

Website: https://thinkquran.com/my-en?r=denaihati

Youtube: https://www.youtube.com/@thinkquranofficial

Instagram: https://www.instagram.com/thinkq_official

TikTok: https://www.tiktok.com/@thinkquranofficial

Facebook: https://www.facebook.com/ThinkQuranOfficial/


Salam sayang,

MiedaJaz

Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

UMRAH PERTAMAKU : BARANG KEPERLUAN UMRAH

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Diri ini bersyukur kerana mendapat peluang menjadi tetamu Allah pada bulan Mac 2022 yang lalu.  Asalnya k mied ingin pergi bersama Arwah suami tapi apakan daya dia terlebih dulu di jemput ilahi. Jadi k mied pergi secara mengejut bersama bestie k mied serta ayah ibunya. Mereka merupakan jemaah yang tertangguh 2 tahun lalu akibat Pandemik Covid 19. Ya Allah..aku menyambut seruanmu Bila kak mied telah mendapat pengesahan akan  menunaikan umrah, k mied mulalah membeli dan menyediakan barangan-barangan sedikit demi sedikit. Ramai juga di antara kita yang risau tentang persiapan-persiapan yang perlu di lakukan,  barang yang perlu di bawa hingga kita asyik talipon atau bertanya pada saudara-mara dan kawan-kawan yang pernah sampai ke tanah suci. Kami berempat di Miqat Bir Ali Mengenai kursus pula, k mied tidak dapat sekali pun berkesempatan menghadiri kursus umrah yang di anjurkan oleh travel agensi,  bukan kak mied malas atau apa... tapi tarikh yang diad

APA YANG MENARIK DI LALAPORT BUKIT BINTANG CITY CENTRE(BBCC)

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Baru-baru ini kak mied berpeluang mengikuti Famtrip ke Lalaport BBCC bersama pemandu-pemandu pelancong. Peluang ini membuat kak mied rasa teruja sebab kak mied belum sekali pun menjejakkan kaki ke sini walaupun Lalaport BBCC telah dibuka sejak Januari 2022 . Terletak di tengah-tengah Bandar, kawasan Bukit Bintang. Lokasi dahulunya adalah tapak Penjara Pudu yang terkenal.  Bagi generasi sekarang mungkin mereka tidak melihat atau mengetahui tentang kewujudan  Penjara Pudu namun pintu masuk atau pintu gerbang Penjara Pudu masih dikekalkan sebagai tinggalan sejarah lalu.   Mall ini mengenengahkan konsep " Modern Simplicity" yang sinonim dengan tradisi Jepun dengan gabungan fasiliti komersial, pejabat , kediaman, hotel dan lain-lain. Merupakan fasiliti luar negara yang pertama di  Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd.(Mitsui Fudosan) .  Terdapat 400 kedai untuk penyewaaan di Mall ini,  serta penampilan kedai-kedai jenama-jenama terkenal