Skip to main content

RESTORAN NASI ARAB SPECIAL TAMAN CEMPAKA , IPOH

Assalamulaikum dan salam sejahtera.

Kali ini kak mied  bersama teman-teman blogger ke Ipoh lagi untuk menghadiri Nostalgia Lagenda Charity Dinner.  Kami menginap satu malam di Hotel Zone, Ipoh.

Dah sampai Ipoh nie, rasanya tak best pulak tak pergi Food HuntingšŸ„°. Seorang kawan mengajak makan Nasi Arab...katanya nasi Arab dekat situ sedap dan yang paling penting harga sangat marhaen. Kak mied asalnya tidak berapa setuju nak makan di situ sebab risau jauh dari hotel Zone dan faham-faham Nasi Arab biasa harga cekik darah gakšŸ¤­. 

Perut dah lapar nie, jomlah kita makan- makan.Kita google Map jap...rupanya hanya 14 minit jer dari Hotel Zone

šŸ“No.18, Regat Sri Cempaka,
Taman Cempaka, 31400 Perak
Waktu Operasi : 8.00 am hingga 11:00pm 
( setiap hari)
Tel : 011- 11411183




 Boleh tengok Menu-menunya..kan dah ckp harga sangat marhaenšŸ„°

 Nie Menu-menu yang kami order.

Nasi Mandy Kambing, Nasi Mandy Ayam, Spaghetti, Kunafa Cheese , Sharwama sandwich daging, Baklava & manisa


5 orang makan nie semua..portion nasi tak banyak sangat,.sesuai dengan harga dan orang Malaysia makan

Sembang santai kejap dengan owner Mr Ahmed
Pada sesiapa yang sampai Ipoh tue, bolelah try Nasi Arab di sini. Owner pun tak sombong..layan jer semua customer 

Hingga jumpa di tempat makan yang lain..Wasalam❤️❤️



Salam sayang,

Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan