Skip to main content

SELANGOR’S BEDAZZLING OUTDOOR NIGHT VIBES


State’s Unique Nature and Outdoor Attractions
will Certainly Live-Up Your Night!

Unplug your devices, turn off your cell-phones and spend some quality time with your
loved ones. Try out some night-time outdoor activities to explore and appreciate the
mystery of the dark. It also creates many other opportunities for peace, tranquility
and exploration. As such, we list out 5 of Selangor’s attractions which will bring you
closer to nature and bedazzle your night.

1) Explore Some of the Best Stargazing Spots
Taking 45-minute journey from Kuala Lumpur and easily accessible by KTM, Kuala
Kubu Bharu (KKB) remains as one of the best spots preferred by avid stargazers.
Stargazing activity in KKB is an ideal getaway from the city. The fewer the
streetlights, the better. Enjoy the night vibe while stargazing to help reduce the
emission of the Chlorofluorocarbon Refrigerant (CFC) if you were to stay at home
switching the air-conditioner.

Kuala Kubu Bharu(KKB)

You do not have to go very far to enjoy stargazing activity as Selangor has the best
spot for you. Semenyih Dam is another spot to add to your list of stargazing sites. It
does not require hiking but it does take a little bit of a drive. Bring along some comfort
items like blankets, yoga mats or reclining chairs to improve viewing experience.
When you are away from home, you help save energy.

Semenyih Dam

2) Mesmerising Fireflies
A trip to Kuala Selangor without stopping by at Kampung Kuantan to watch fireflies
will not be complete. The village is situated about 56 km from Kuala Lumpur. It is one
of the most well-known firefly-watching spots in Selangor. You can ride on the
traditional sampan accommodating maximum four people to see the lightning bugs!

Besides, replanting Berembang trees would help supporting the efforts to conserve
fireflies’ habitats so that our future generations stand a chance to admire these
beauties. Apart from that, Bukit Belimbing which is also located in Kuala Selangor is
another firefly paradise along the Selangor River. It is an enchanting experience to
ride a boat during the evening and witness the beauty of the fireflies. It is very
important to create awareness on conserving Berembang trees for the fireflies to
breed and to help maintain the cleanliness of the river.

Fireflies Kampung Kuantan

3) Camp-it-Out!
Having a picnic by the Sungai Chongkak river is a must-do to those to who love vast
greenery surroundings and swim-able rivers. It is situated in Hulu Langat district and
takes about 50 minute-drive from Kuala Lumpur but it is worth the visit! Nevertheless,
the effort in keeping the campsite clean is always the crucial part to every visitor. So
do not forget to always pack and tidy everything up before you leave.

Sungai Congkak River

A place that deserves many returns for everyone that loves camping!
Commonwealth Eco Forest Park is for those who wish to escape from the hustle
and bustle of the city and immerse themselves in the great outdoors. It provides an
idyllic green getaway by combining dense jungle with landscaped gardens, lakes,
campgrounds, chalets, jogging tracks, hiking trails and many more! Also, “leave
nothing but footprints”; the simplest and most fundamental rule of all time.


Commonwealth Eco Forest Park

4) Love Heritage, Love Nature, Love Life! – Jungle School Gombak
Jungle School Gombak is a hidden gem that welcomes you on an eye-opening
outdoor and cultural adventure. It is situated in Batu Caves and you get to experience
Indigenous People’s authentic lifestyle, life skills, cultures and day-to-day activities.
The Interpretation Walk module at Jungle School Gombak allows you to learn on the
history of the jungles of Gombak and diverse jungle knowledge. It is important to
preserve nature and culture as they will become valuable heritage to the new
generation. 

Jungle School Gombak

5) Staycation – Eco-friendly and Unique
With the tagline “Get Lost, Naturally”; The Sticks, KKB brings you to several jungle
houses. It takes an hour’s drive from Kuala Lumpur and is an off-grid glamping
retreat with 12 unique houses. 

Jungle School Gombak

You will unwind and enjoy the moments spent swaying in hammocks under the stars,
floating down the river or dining on hearty home-cooked meals by enjoying comfort
during the stay. A staycation that would disconnect you from your gadgets as phone
signals weaken. It is an indication of the remoteness of the eco-friendly The Sticks.
The retreat that provides back-to-nature experience that aims to connect visitors to
nature; Sekeping Serendah Retreats is a private retreat that strives to be
environmentally-conscious. The sheds are transparent to celebrate the natural-
beauty surroundings. An hour’s drive from Kuala Lumpur, it provides fun in a calm
way to escape from the demands of the city life. The fact that there is no air-
conditioning system and you have to bring your own toiletries here also shows how
eco-friendly the place is. Activities range from jungle trekking, taking a dip in the
waterfalls, visiting Orang Asli’s villages, and many more.

Invite your friends or family to some quality outdoor night activities in Selangor, and,
enjoy and appreciate bedazzling moments together with your loved- ones! The
campaign “Nak Bercuti? Pusing Selangor Dulu” by Tourism Selangor has been
highlighting the State’s best attractions to the masses. However, it is to be reminded
that tourists in Selangor must adhere to the SOPS set by the Malaysian National
Security Council. They should also register through mobile application
“SElangkah:Langkah Masuk Dengan Selamat”, maintain social distancing, use hand
sanitizers on a regular basis and wear face masks at all times.

For more information, please log on to the official website of Tourism Selangor at

Selangor.Travel.

 Official website: www.selangor.travel

 Love,

 

 

 



Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan