Skip to main content

PENGALAMAN SAMPAI KE PARADISE 101 LANGKAWI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera

"PARADISE 101 LANGKAWI"

Korang semua dah pernah sampai ke sini ke???  K mid baru aja sampai ketika mengikuti Famtrip baru-baru ini.

Paradise 101 adalah pulau persendirian dan  pulau buatan manusia.  Di urus dan di miliki oleh NAAM Sdn Bhd,  ianya merupakan Pulau yang ke 101 di Langkawi. Berlantarbelakangkan Laut Andaman, pulau eksklusif ini hanya berkeluasan 2 ekar,  dikelilingi dengan pasir pantai yang memutih serta pohon pinus yang tentunya menjanjikan permandangan indah. Ada banyak aktiviti air yang ditawarkan di sini seperti main jet ski,  main taman tema mini Aqua, Banana bot, snorkelling , zipline dan lain-lain lagi. Disini juga terdapat kemudahan lengkap yang lain seperti Dewan untuk menglansungkan majlis perkawinan, Cafe, tandas dan sebagainya,

Bagaimana cara hendak ke sini??
Senang aje nak ke Paradise 101 nie,  kena naik bot di jeti Paradise 101 yang terletak di Pantai Kok berhampiran dengan Telaga Harbour Marina Langkawi.

Disinilah jetinya..luas untuk parking bas dan kereta

Dari sini kita akan menaiki bot yang akan membawa kita ke Paradise 101.  Perjalanan naik boat sini hanya 5 minit aje..tak sempat nak panas bontot😍

ni dia jetinya.

Dalam bot...5 minit dah sampai

Apabila sampai di sana, kami di sambut dengan layanan mesra berserta towel basah sejuk dan "Welcome Drink".

Paradise 101 berslogan "PLAY" (main), RELAX (rehat) dan REFRESH (Segarkan),  ianya amat bersesuaian dengan  keadaan dan aktiviti yang ditawarkan.

    Tempat menyambut kedatangan pengunjung

Jom kita menyusuri pantai dan lihat spot-spot bergambar menarik yang terdapat disini.

nie spot pertama k mid jumpa

Spot ke2

Spot ke3

Spot ke 4

Spot ke 5

Spot ke6

Spot Sarang burung Ala-ala Bali ada 6,  korang pilihlah mana korang suka. Kita jalan lagi tengok spot lain yang menarik.

Jumpa tempat lepak tepi laut yang nie... sebenarnya ada beberapa lagi..tapi kitorang pilih yang nie

Dah penat bergambar kita makan dulu sambil menunggu matahari terbenam

Untuk pengetahuan semua,  Waktu kemasukkan ke Paradise 101 nie ialah dari 10 pagi hingga 5 petang Untuk Access ke Pulau ini bayaran RM30 dikenakan tanpa had masa di tetapkan.  Dari bayaran Rm30 tue korang boleh dapat redeem RM15 yang boleh digunakan untuk membeli makanan atau tambahan main aktiviti air. Ada beberapa pakej lagi yang di tawarkan, boleh rujuk laman sesawang atau hubungi :

Address : Telaga Harbour Marina Langkawi,  Kedah Malaysia
Tel  : 604 9650300
Email :
paradise101@naam.bz

Untuk trip kali ini k mid tak sempat melakukan sebarang aktiviti air kerana kesuntukan masa dan kiranya trip ini sebagai pengenalan kepada Paradise 101. Insyallah bila kunjungan lain lepas nie pasti k mid tidak melepas peluang mencuba aktiviti air di sini.
 
Ucapan terimakasih pada Crew-crew NAAM yang memberi sambutan dan layanan mesra menyambut kedatangan kami💓
 
Salam sayang,



Comments

  1. Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan, Abang / Akak
    Mohon izin ya promo sikit
    Kami dari Primera Trans Bandung, penyedia layanan Transportasi Wilayah Bandung - Jakarta dan sekitarnya
    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ No tipu tipu
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat dapat hubungi kami

    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : https://www.facebook.com/primeratransbandung/
    instagram : https://www.instagram.com/primera_trans/
    google maps : https://goo.gl/maps/aDcWqUCybVxkMfe2A
    website : https://primeratrans.blogspot.com/
    : https://primera-trans-bandung.business.site/

    ReplyDelete

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan