Booking.com

Wednesday, April 14

PENGALAMAN SAMPAI KE PARADISE 101 LANGKAWI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera

"PARADISE 101 LANGKAWI"

Korang semua dah pernah sampai ke sini ke???  K mid baru aja sampai ketika mengikuti Famtrip baru-baru ini.

Paradise 101 adalah pulau persendirian dan  pulau buatan manusia.  Di urus dan di miliki oleh NAAM Sdn Bhd,  ianya merupakan Pulau yang ke 101 di Langkawi. Berlantarbelakangkan Laut Andaman, pulau eksklusif ini hanya berkeluasan 2 ekar,  dikelilingi dengan pasir pantai yang memutih serta pohon pinus yang tentunya menjanjikan permandangan indah. Ada banyak aktiviti air yang ditawarkan di sini seperti main jet ski,  main taman tema mini Aqua, Banana bot, snorkelling , zipline dan lain-lain lagi. Disini juga terdapat kemudahan lengkap yang lain seperti Dewan untuk menglansungkan majlis perkawinan, Cafe, tandas dan sebagainya,

Bagaimana cara hendak ke sini??
Senang aje nak ke Paradise 101 nie,  kena naik bot di jeti Paradise 101 yang terletak di Pantai Kok berhampiran dengan Telaga Harbour Marina Langkawi.

Disinilah jetinya..luas untuk parking bas dan kereta

Dari sini kita akan menaiki bot yang akan membawa kita ke Paradise 101.  Perjalanan naik boat sini hanya 5 minit aje..tak sempat nak panas bontot😍

ni dia jetinya.

Dalam bot...5 minit dah sampai

Apabila sampai di sana, kami di sambut dengan layanan mesra berserta towel basah sejuk dan "Welcome Drink".

Paradise 101 berslogan "PLAY" (main), RELAX (rehat) dan REFRESH (Segarkan),  ianya amat bersesuaian dengan  keadaan dan aktiviti yang ditawarkan.

    Tempat menyambut kedatangan pengunjung

Jom kita menyusuri pantai dan lihat spot-spot bergambar menarik yang terdapat disini.

nie spot pertama k mid jumpa

Spot ke2

Spot ke3

Spot ke 4

Spot ke 5

Spot ke6

Spot Sarang burung Ala-ala Bali ada 6,  korang pilihlah mana korang suka. Kita jalan lagi tengok spot lain yang menarik.

Jumpa tempat lepak tepi laut yang nie... sebenarnya ada beberapa lagi..tapi kitorang pilih yang nie

Dah penat bergambar kita makan dulu sambil menunggu matahari terbenam

Untuk pengetahuan semua,  Waktu kemasukkan ke Paradise 101 nie ialah dari 10 pagi hingga 5 petang Untuk Access ke Pulau ini bayaran RM30 dikenakan tanpa had masa di tetapkan.  Dari bayaran Rm30 tue korang boleh dapat redeem RM15 yang boleh digunakan untuk membeli makanan atau tambahan main aktiviti air. Ada beberapa pakej lagi yang di tawarkan, boleh rujuk laman sesawang atau hubungi :

Address : Telaga Harbour Marina Langkawi,  Kedah Malaysia
Tel  : 604 9650300
Email :
paradise101@naam.bz

Untuk trip kali ini k mid tak sempat melakukan sebarang aktiviti air kerana kesuntukan masa dan kiranya trip ini sebagai pengenalan kepada Paradise 101. Insyallah bila kunjungan lain lepas nie pasti k mid tidak melepas peluang mencuba aktiviti air di sini.
 
Ucapan terimakasih pada Crew-crew NAAM yang memberi sambutan dan layanan mesra menyambut kedatangan kami💓
 
Salam sayang,



No comments:

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

COSMODERM Vitamin E dan Tea Tree Oil Membantu Kulit Yang Bermasaalah dan Berjerawat

 Assalamulaikum dan salam sejahtera semua. Harapan k mid semoga kita semua sihat dan dilindungi dari ancaman Covid-19.   Walaupun memang str...