Skip to main content

PENGALAMAN SAMPAI KE PARADISE 101 LANGKAWI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera

"PARADISE 101 LANGKAWI"

Korang semua dah pernah sampai ke sini ke???  K mid baru aja sampai ketika mengikuti Famtrip baru-baru ini.

Paradise 101 adalah pulau persendirian dan  pulau buatan manusia.  Di urus dan di miliki oleh NAAM Sdn Bhd,  ianya merupakan Pulau yang ke 101 di Langkawi. Berlantarbelakangkan Laut Andaman, pulau eksklusif ini hanya berkeluasan 2 ekar,  dikelilingi dengan pasir pantai yang memutih serta pohon pinus yang tentunya menjanjikan permandangan indah. Ada banyak aktiviti air yang ditawarkan di sini seperti main jet ski,  main taman tema mini Aqua, Banana bot, snorkelling , zipline dan lain-lain lagi. Disini juga terdapat kemudahan lengkap yang lain seperti Dewan untuk menglansungkan majlis perkawinan, Cafe, tandas dan sebagainya,

Bagaimana cara hendak ke sini??
Senang aje nak ke Paradise 101 nie,  kena naik bot di jeti Paradise 101 yang terletak di Pantai Kok berhampiran dengan Telaga Harbour Marina Langkawi.

Disinilah jetinya..luas untuk parking bas dan kereta

Dari sini kita akan menaiki bot yang akan membawa kita ke Paradise 101.  Perjalanan naik boat sini hanya 5 minit aje..tak sempat nak panas bontot😍

ni dia jetinya.

Dalam bot...5 minit dah sampai

Apabila sampai di sana, kami di sambut dengan layanan mesra berserta towel basah sejuk dan "Welcome Drink".

Paradise 101 berslogan "PLAY" (main), RELAX (rehat) dan REFRESH (Segarkan),  ianya amat bersesuaian dengan  keadaan dan aktiviti yang ditawarkan.

    Tempat menyambut kedatangan pengunjung

Jom kita menyusuri pantai dan lihat spot-spot bergambar menarik yang terdapat disini.

nie spot pertama k mid jumpa

Spot ke2

Spot ke3

Spot ke 4

Spot ke 5

Spot ke6

Spot Sarang burung Ala-ala Bali ada 6,  korang pilihlah mana korang suka. Kita jalan lagi tengok spot lain yang menarik.

Jumpa tempat lepak tepi laut yang nie... sebenarnya ada beberapa lagi..tapi kitorang pilih yang nie

Dah penat bergambar kita makan dulu sambil menunggu matahari terbenam

Untuk pengetahuan semua,  Waktu kemasukkan ke Paradise 101 nie ialah dari 10 pagi hingga 5 petang Untuk Access ke Pulau ini bayaran RM30 dikenakan tanpa had masa di tetapkan.  Dari bayaran Rm30 tue korang boleh dapat redeem RM15 yang boleh digunakan untuk membeli makanan atau tambahan main aktiviti air. Ada beberapa pakej lagi yang di tawarkan, boleh rujuk laman sesawang atau hubungi :

Address : Telaga Harbour Marina Langkawi,  Kedah Malaysia
Tel  : 604 9650300
Email :
paradise101@naam.bz

Untuk trip kali ini k mid tak sempat melakukan sebarang aktiviti air kerana kesuntukan masa dan kiranya trip ini sebagai pengenalan kepada Paradise 101. Insyallah bila kunjungan lain lepas nie pasti k mid tidak melepas peluang mencuba aktiviti air di sini.
 
Ucapan terimakasih pada Crew-crew NAAM yang memberi sambutan dan layanan mesra menyambut kedatangan kami💓
 
Salam sayang,



Comments

  1. Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan, Abang / Akak
    Mohon izin ya promo sikit
    Kami dari Primera Trans Bandung, penyedia layanan Transportasi Wilayah Bandung - Jakarta dan sekitarnya
    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ No tipu tipu
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat dapat hubungi kami

    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : https://www.facebook.com/primeratransbandung/
    instagram : https://www.instagram.com/primera_trans/
    google maps : https://goo.gl/maps/aDcWqUCybVxkMfe2A
    website : https://primeratrans.blogspot.com/
    : https://primera-trans-bandung.business.site/

    ReplyDelete

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

UMRAH PERTAMAKU : BARANG KEPERLUAN UMRAH

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Diri ini bersyukur kerana mendapat peluang menjadi tetamu Allah pada bulan Mac 2022 yang lalu.  Asalnya k mied ingin pergi bersama Arwah suami tapi apakan daya dia terlebih dulu di jemput ilahi. Jadi k mied pergi secara mengejut bersama bestie k mied serta ayah ibunya. Mereka merupakan jemaah yang tertangguh 2 tahun lalu akibat Pandemik Covid 19. Ya Allah..aku menyambut seruanmu Bila kak mied telah mendapat pengesahan akan  menunaikan umrah, k mied mulalah membeli dan menyediakan barangan-barangan sedikit demi sedikit. Ramai juga di antara kita yang risau tentang persiapan-persiapan yang perlu di lakukan,  barang yang perlu di bawa hingga kita asyik talipon atau bertanya pada saudara-mara dan kawan-kawan yang pernah sampai ke tanah suci. Kami berempat di Miqat Bir Ali Mengenai kursus pula, k mied tidak dapat sekali pun berkesempatan menghadiri kursus umrah yang di anjurkan oleh travel agensi,  bukan kak mied malas atau apa... tapi tarikh yang diad

APA YANG MENARIK DI LALAPORT BUKIT BINTANG CITY CENTRE(BBCC)

  Assalamualaikum dan salam sejahtera Baru-baru ini kak mied berpeluang mengikuti Famtrip ke Lalaport BBCC bersama pemandu-pemandu pelancong. Peluang ini membuat kak mied rasa teruja sebab kak mied belum sekali pun menjejakkan kaki ke sini walaupun Lalaport BBCC telah dibuka sejak Januari 2022 . Terletak di tengah-tengah Bandar, kawasan Bukit Bintang. Lokasi dahulunya adalah tapak Penjara Pudu yang terkenal.  Bagi generasi sekarang mungkin mereka tidak melihat atau mengetahui tentang kewujudan  Penjara Pudu namun pintu masuk atau pintu gerbang Penjara Pudu masih dikekalkan sebagai tinggalan sejarah lalu.   Mall ini mengenengahkan konsep " Modern Simplicity" yang sinonim dengan tradisi Jepun dengan gabungan fasiliti komersial, pejabat , kediaman, hotel dan lain-lain. Merupakan fasiliti luar negara yang pertama di  Asia Tenggara oleh Mitsui Fudosan Co. Ltd.(Mitsui Fudosan) .  Terdapat 400 kedai untuk penyewaaan di Mall ini,  serta penampilan kedai-kedai jenama-jenama terkenal