Skip to main content

PRODUK PENJAGAAN KEDIAMAN DAN RACUN SERANGGA DARI EARTH HOME PRODUCTS

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera semua

Hari nie K mid nak ceritakan mengenai produk penjagaan kediaman dan racun serangga yang k mid gunakan di rumah.  Dah jadi surirumah sepenuh masa nie memang kena jadi rajin.  Bila rajin rumah pun kemas dan bersih. Semasa sibuk berkerja dahulu selalu setiap minggu outstation..jadi tikus, lipas sempatlah bermaharajalela. Jadi sekarang, k mid guna produk nie jer...memang wangi dan serangga pun berkurangan. Kmid memang cari produk yang berkesan dan memudahkan kerja k mid.hehehe...
 
Mari k mid tunjuk apa barangannya....

Inilah barangan nya.💗💗

Produk-produk ini adalah produk dari Earth Home Products(M) Sdn Bhd iaitu sebuah syarikat subsidairi milik Earth Corporation Jepun(EC) yang telah ditubuhkan semenjak 128 tahun yang lalu.

Korang boleh cuba produk dari Earth Home Products nie...memang terbaik dan  dapat menyingkirkan 99.9% Bakteria dan Virus!

Mari kita tengok satu persatu serta kegunaan nya:

🔶️ Penyembur Fabric NATUCAIR spray ( 3 varian : pink blossom/Sparkling yellow/Relaxing purple)

Penyembur Fabric ini bebas alkohol dan di hasilkan menggunakan Pati Minyak Semulajadi.
Kegunaannya  : menyahkan bau hapak,  menghilangkan 99.9% bakteria dan virus serta menghalang tungau.

 

🔶️Gel  NATUCAIR (3 varian : pink blossom/lively green/relaxing purple)

Kegunaannya  : Penyegar udara semulajadi yang tidak beracun  serta bertindak sebagai penghalau nyamuk.

 

🔶️ ARS Hoy Hoy Trap -A-Roach -perangkap lipas & cicak
ARS Hoy Hoy Trap  merupakan perangkap lipas No. 1 di Jepun.  Merupakan Gam Perangkap bergelombang yang kuat dapat menampung berat sehingga 15kg. Perangkap berbentuk rumah ini direka khas sesuai dengan tabiat lipas dan dapat menyembunyikan pandangan lipas yang terperangkap pada gam yang kurang menyenangkan
🔶️ ARS White Cap - umpan semulajadi lipas
Umpan ini dirumus berdasarkan makanan kegemaran lipas dan asid borik (iaitu bahan aktif yang dihasilkan secara semulajadi)
Ia berupaya menghilangkan keseluruhan sarang lipas dan tahap keberkesanan sehingga 6 bulan.
 

🔶️Perangkap tikus bergam ARS
Perangkap tikus bergam terlaris di Thailand.  Gam yang di gunakan sangat kuat serta bebas bau.  Termasuk alas plastik air tahan lama 2 size(satu alas bebas dab dua alas kecil).

 

🔶️Penyembur Pembersih Penyaman Udara EARTH(Aircon Cleaner Earth spray)

Penyembur Pembersih Penyaman Udara in mempunyai muncung pemicu jet yang berkuasa untuk pembersihan yang efektif dan membantu mengurangkan pertumbuhan kulat dan kulapuk di antara bilah penyejuk.

Kegunaan nya  :  membersih,  menghilangkan bakteria dan virus serta menyahkan bau denagn wangian ekstrak daun teh hijau.

 

Nak rumah bersih dan wangi serta keselamatan keluarga terjamin,  bolehlah cuba produk ini. 

"Rumah Bersih Kesihatan Keluarga Terjamin"

Info lanjut bole layari : www.earth-my.com

Boleh di dapati di pasaraya dan boleh beli online di : www.earth-my.com/products

#earthhomeproducts #EarthHomeMalaysia 

#natucairlinenandfabricspray  #natucair 

#natucairairfresherner #HOYHOY 

#madeinjapan 

#earthairconcleaner 

 


 Salam sayang,

Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan