Skip to main content

Makan-makan di Warung Leko Pusat komersial Sg Buloh

Assalamulaikum..
Sejak balik dari Bali masa sebelum puasa aritue belum berkesempatan menikmati makanan Indon..Bila anak-anak mengajak untuk mencuba makan di Warung Leko yang baru di buka di Pusat Komerial Sg Buloh..apalagi rezeki jangan di tolak.......Rasanya ini Cawangan kedua Warung leko, yang pertamanya di The Curve.

Special menu kat sini biasanya Iga Sapi Penyet dan Iga Hot Plate

Warung Leko di Sg Buloh nie besar dan decorasi yang cantik... servis pun cepat
Ramai yang bertanya apa itu Iga..Iga tue ialah daging tulang rusuk...

Nie dia Iga Sapi Hot Plate...enak bangat dong !!!!

Satu lagi yang unik kat sini..Talapia terbang....
Sambal yang di sediakan ada 3 jenis - kurang pedas, sedang dan pedas.  Kami sekeluarga cuba yang sedang.... Bolehlah tahan pedasnya....tapi sambal dia memang awesome...klu x percaya boleh cuba...



Boleh juga mencuba pisang goreng ranggup sebagai pencuci mulut..
Keseluruhannya....sedap dan pasti akan berkunjung lagi..insyaallah...

My family.............love the food!!!!
Ok.....keseluruhan keluarga kami bagi 4/5 dari segi kesedapan dan servis yang cepat.
Ini alamat nya kalau nak mencuba di Warung Leko di Pusat Komersial Sg Buloh.

Warung Leko
Pusat Komersial TSB (Sebelah Al-Ihsan)
79G, 81G,  81-1,
Jalan Nautika AU20/A,  Seksyen U20,
40160 Shah Alam, Selangor

Tel  : 03-61480922


With love,
Miedajaz


Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan