Skip to main content

Rumah Peranginan Kerajaan Morib

Assalamualaikum..
Sebenarnya memang nak buat entry pasal Rumah Peranginan Kerajaan Morib nie...tapi tak buat-buat sebab duk selongkar cari gambar- gambar nya almaklumlah masa pergi tue bulan Ogos,  nak update bulan November...jadi kenalah selongkar balik gambar-gambar dalam pendrive.

Kami sekeluarga pergi ke sana pada 17 Ogos 2013 iaitu seminggu selepas menyambut Hari Raya Aidilfitri. Kebetulan tarikh tue ada kekosongan...bukan senang nak ada kekosongan untuk Rumah Peranginan Kerajaan lebih-lebih lagi pada hujung minggu. Lagipun harga penginapan sangatlah murah buat kakitangan kerajaan.


kami ikut peta ni untuk cari lokasi....


Rumah2 peranginan nie di namakan dengan nama pulau..pulau langkawi, pulau pangkor, pulau Tioman dll

kami sewa chalet 2 bilik - RM50 siap dengan dapur untuk memasak



Macam nie keadaan Chalet 2 bilik - Oklah untuk 2 family



Kalau nak merasa main chess sebesar nie...boleh try yang kat sini.....nasib baik masih larat untuk di angkat

Pantai nie kalau nak mandi-manda rasanya tak sesuai sebab aku tengok tak berapa cantik tapi saja-saja nak tenangkan fikiran apa salahnya. Cuba tengok aktiviti kami kat sini untuk mengeratkan silaturahim..........bukan untuk elakkan boring???....layan jelah....Huhuhu...

Jalan-jalan di pasiran pantai..........

sambil tue ..pakat2 tangkap belangkas...banyak sungguh belangkas kat sini...beranak2

lepas tue..main-main TENG-TENG......seronok gak pasal lama tak main...lagi satu bila semua dah tua bangka yang main...gamatlah suasana


Tak banyak aktiviti pun kat sini...cuma bolehlah ke Pantai Morib yang berhampiran untuk jalan-jalan atau menjamu selera....


Begitulah percutian baget kami..........next destination mungkin nak merasa Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highland...dah tempah pun..Harga bilik biasa RM25 jer....murah2...sesiapa nak tempah bolehlah tempah online...........


With love,
Miedajaz




Comments

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan