Booking.com

Tuesday, May 1

Percutian Shenzen Guangzhou (Day 2)

Assalam semua

Day 2

Hari nie...cuaca tiba2 hujan pulak...nasib baik hanya lebat pada awal pagi...dan kira2 pukul 9.00 pagi beransur2 renyai...dalam bilik hotel masing2 ada di sediakan payung.. apa lagi pinjam jap.

Mula sekali melawat Shenzen Bay..Kat sini ada taman aje dan ukiran batu..Kalau musim buah banyaklah pokok Lychee dan Longan
Safiah dan maknya...Makcik nie kuat walaupun dah berusia 72 tahun, langsung x mengeluh penat...buatkan k mid lagilah semangat.


Asyik para jemaah mendengar info dr T guide....hujan2 bertambah sejuk lah...
Semuanya sporting belaka
Yang penting..gambat TL nie mesti ada...x kira..suruh jer siapa2 tolong ambik gambar..hehehe
Menghabiskan kira2 sejam di sini ...hanya pusing2 di taman ini..ada puncak tertinggi tapi x laratlah nak naik ke atas ..dengan hujan lagi so teruskan saja ke destinasi yang kedua..iaiti Window of the World.

Ini dia  window of the world..pandangan dari depan
Window of the world ialah sebuah theme park dengan keluasan 119 acres,..Ada banyak replika2 terkenal dunia ada di sini. Kalau nak berjalan kaki nak explore taman nie...sehari pun belun tentu habiskan..so kami decide naik train...ada beberapa option nak explore taman nie..bole naik basikal ..bole naik train ramai2 atau private train...semua dengan harga berbeza..kami semua naik train ramai dengan bayaran 150 yuen ..kira2 RM30 seorang. Klu naik train ramai2 nie dia akan berhenti kat beberapa spot aje ...dan setiap tmpat berhenti dalam 15 minit untuk tangkap gambar.

Gambar2 sekitar window of the world

Inilah train yang kitaorg naik ramai2..klu naik train private bole suruh driver berhenti jer mana2 suka..tapi tentu harga dia doublelah

Kita bersambung lagi........Banyak lagi nak menaip tapi  mood x da 😁



No comments:

Post a comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

APA YANG MENARIK DI IPOH?

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua. Beberapa minggu yang lepas,  k mid di ajak oleh anak-anak untuk pergi jalan-jalan ke Ipoh ,  Perak...