Skip to main content

KENANGAN PERCUTIAN 2013

 Assalamulaikum semua......

Tahun 2013 bakal meninggalkan kita dan tahun baru 2014 akan membuka tirainya esok. Masing-masing sudah melalui suka duka sepanjang tahun 2013.  Mengenai percutian pula, tentu sudah ada yang sudah mempunyai rancangan percutian untuk tahun 2014 kan????


Sebagai seorang yang suka melihat tempat orang dan suka makan......ada beberapa tempat yang dapat di kunjungi pada tahun 2013 (alhamdulillah)... Tapi mungkin 2014 terpaksa memperlahankan agenda bercuti kerana perlu mengikuti Kursus Jangka pendek yang mungkin mengambil masa sehingga 6 bulan.

Antara tempat2 di luar Malaysia yang dapat di terjah  pada 2013 ialah  :-

1.  BALI
2.  LOMBOK
3.  HATYAI
4.  HO CHI MINH










Tidak lupa jugak Cuti-cuti Malaysia

1. TASIK KENYIR
2. PANTAI MORIB






Di kesempatan ini,  k mid ingin mengucapkan terimakasih pada keluarga dan kawan-kawan yang menemani setiap percutian.  Pada kawan-kawan harap2 tak serik untuk mengajak k.mid lagi....ya

Untuk TAHUN 2014.........Jika masih di panjangkan usia dan dimurahkan rezeki.......


Sudah ada beberapa perancangan untuk bercuti pada tahun 2014 yang akan datang tapi semuanya bergantung pada masa dan keadaan.....apa-apa pun besyukur pada Allah s.w.t kerana  masih  memberi ku bernafas di bumi ini dan di beri peluang melihat negeri orang...




"SELAMAT TINGGAL 2013 YANG PENUH SUKA DUKA DAN SELAMAT DATANG 2014 "



With Love

Comments

  1. DIDOT SUPIR RENTAL MOBIL DIBANDUNG
    CITY TOUR DIBANDUNG

    1 MOBIL TOYOTA AVANZA 2013 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO 1 : RP 450.000
    INCLUDE.

    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    SUPIR
    BBM/PETROL
    PARKIR DAN JALAN-JALAN DALAM KOTA {PASAR BARU, FECTORY OUTLET DAGO STREET + RIAU TREET}.

    PAKET MURAH 2 LEMBANG AREA : RP 450.000 INCLUDE.
    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    SUPIR
    BBM/PETROL
    PARKIR
    DALAM KOTA + LEMBANG AREA {FLOTING MARKET,SARI ATER,TANGKUBAN PERAHU,}
    TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH 3 CIWIDEY : RP 525.000/
    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    BBM/PETROL
    PARKIR
    TOL / HIGHWAY TAX
    DALAM KOTA + CIWIDEY {KEBUN STRAEBERRY,KAWAH PUTIH, DANAU PATENGGANG}
    TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH 5 JAKARTA – BANDUNG : RP 775.000 / INCLUDE
    1 MOBIL TOYOTA AVANZA
    SUPIR
    BBM/PETROL
    JEMPUT DARI BANDARA JAKARTA SAMPAI HOTEL
    TOL / HIGHWAY TAX
    TIDAK TERMASUK TIKET WISATA DAN MAKAN

    HOME STAY t PAKET MOBILB + SEWA RUMAH = RP 950.000 INCLUDE
    STAY FOR 2D / 1N HOUSE IN PESONA PASIRLUY URESIDENCEO
    ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D / 1N
    FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    1 MOBIL TOYrOTA AVANZA
    PLUS SUPIR
    PLUS BBM/BENSIN
    PICK UP & RETUR TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE CAR FOR 2 PAX ,7 FAX ,10 PAX ,14 PAX OR BUS

    CALL. : +6281221988186
    Whatsapp : +6281221988186
    Email : andri.hardiansyah86@gmail.com
    Facebook : zubankatana@yahoo.com
    Web. : http://hayu4tuh.blogspot.com/
    Hubungi : Andri hardiansyah

    ReplyDelete

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan