Skip to main content

MAKAN-MAKAN DI RESTORAN ASIAN CIBO, KELANA JAYA

Assalamulaikum...

Nie kiranya entry dah basi...entah kenapa tetiba nak buat review pasal restoran nie mungkin teringin nak makan masakan Chinese Muslim kot....pasal rasanya lama dah tak makan masakan Chinese Muslim.

Asalnya beli voucher kat Groupon untuk 4 orang makan dengan harga RM39.90 kalau tak silap lah.. jadi dah simpan voucher nie agak lama takut expired pulak date dia..kan dah rugi ...jadi kebetulan nak jumpa kawan-kawan tuk gi trip ke bali/lombok aritue...so decide nak belanja dorang lah............
Makan-makan sambil  plan-plan pasal trip................


Pemandangan depan Restoran Asian Cibo Kelana Jaya


Nie antara menu2 yang sudah termasuk dalam package Groupon...Kailan masak bersama seaweet,  Udang sambal petai, Tauhu (semuanya sedap) .




Ikan siakap masak masam manis nie kena order asing ,  tak masuk dalam package Groupon...harga dalam RM35.00. Minuman pun tak termasuk .

Harga tambahan yang kena bayar lebih kurang RM80.00. Bila di tambah dengan package Groupon RM39.90 = RM119.90 untuk 6 orang makan.  Harga tue tak kisah yang penting masakan ok lah...sedap jugak...



Bergambar bersama sahabat yang akan jadi tour leader ke Bali/Lombok


Tiba2 sebelum selesai menjamu selera kami di datangi oleh oleh 3 orang pengamin (dah macam kat Indon dah)..diorang nie minta derma....heran macamana pihak restoran benarkan mereka menyanyi kat dalam restoran nie....klu ada yang menggangu macam nie lebih baik makan kat kedai di kaki lima je....

Keseluruhannya makan kat sini ok tapi Pengamin2 nie dah menganggu ketenangan pengunjung.......harap pihak pengurusan restoran menyedarinya...


Oklah....Nie alamat dia kalau ada sesiapa berminat nak menjamu selera di sini :

Restoran Asian Cibo Chinese Muslim 
A-G-3A,  Jalan SS6/6A,
Dataran Glomac,
47301 Petaling Jaya,
Selangor

Tel  : 78873699




With Love

Comments

  1. betul2...harga tu tak kisah..asalkan rasanya top.
    Kt melawati ada restoran chinese muslim. abdullah chan tak silap..
    mmg sdp. thanks akak visit my blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks deq..visit n comment blog akak..belum try lagi restoran abdullah chan tue..insyaallah nak cuba jugak..

      Delete

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

BERCUTI DI HATYAI : TEMPAT-TEMPAT MENARIK YANG BOLEH DIKUNJUNGI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Hari ini k.mied nak share mengenai tempat -tempat yang k.mied kunjungi sewaktu ke Hatyai baru-baru ini. ' Hatyai ' sebuah bandar terletak di Wilayah Songkhla, Thailand . Merupakan bandar yang paling berdekatan dengan sempadan Thailand-Malaysia . Kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai?? Perjalanan hendak kesini tidaklah jauh mana ,  makanan yang sedap, pelbagai serta menepati citarasa rakyat Malaysia serta penginapan yang murah menjadi sebab kenapa orang Malaysia suka ke Hatyai. Kiranya Hatyai nie ' Syurga Makanan'. Bagi mereka yang tinggal di negeri berhampiran sempadan seperti Perlis, Kedah dan Kelantan ulang-alik Hatyai mungkin perkara biasa. Pelancong dari Malaysia boleh memasuki daerah Songkhla melalui beberapa pintu masuk seperti Padang besar, Bukit Kayu Hitam, Wang Kelian dan Durian Burung . Setelah lebih dua tahun terperap akibat Covid-19,  bila dah ada kelonggaran boleh melancong kembali sudah tentu Hatyai menjadi pilihan