Skip to main content

MAKAN-MAKAN SNOWFLAKE KOTA DAMANSARA

Assalamulaikum

Sebenarnya dah lama nak ceritakan pasal Snowflake nie....Snowflake ialah Taiwan Dessert. Dulu pun aku tak pernah makan kat sini tapi sejak dah rasa sekali...habislah mesti nak rasa lagi...tambah2 lagi klu waktu badan-badan panas2 dan rasa nak ambik benda sejuk2.... Anak-anak yang perkenalkan benda nie..memang sedap pun...Cubalah!!!

Kafe Snowflake Kota Damansara



Antara bahan-bahan dia

Aku suka maggo delight dia....tapi hanya ada dari pukul 2ptg hingga 5 petang




Lepas kita order kita kan diberi benda nie (tak tahu lak nama dia)...bila lampu menyala di alat nie, tandanye order kita dah siap....jadi pergi kaunter ambiklah sendiri....


Memang sedap ....yam...yam



Nie dia Gambar aku sewaktu kurus dan sewaktu berisi..HAHAHA.Biasalah nak interprem kat sini
Kafe Snowflake sebenarnya dah banyak cawangan dia tapi aku selalu pergi kat Kota Damansara je sebab dekat dengan rumah.

Kalau sesiapa berminat nak rasa Snowflake...nie alamat dia di Kota Damansara ok!!

 26-1, Jalan PJU 5/10,
Dataran Sunway
Kota Damansara
47100 Petaling Jaya
Selangor

Waktu operasi  :  2.00 ptg - 11.00 mlm (Monday to Friday)
                            1.00 ptg - 12.00 t/mlm (Saturday & Sunday)



With Love,

Mieda jaz












Comments

  1. salam..da follow :) thanks join segmen "i will follow you" by Syira Lokman..jgn lupa follow blog peserta lain...tggu keputusan 3 blog yg akan direview eh ? tq ! ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

TERIMA KASIH PADA YANG SUDI MEMBERI KOMEN

Popular posts from this blog

PERJALANAN KE LANGKAWI MENGGUNAKAN ETS (ELECTRIC TRAIN SERVICE)

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua. Rasa-rasa ramai yang dah sampai Langkawi kan.  Macam k mid nie,  bole katakan setahun sekali atau dua kali sampai ke Pulau nie...selalunya terlajak pergi ke Pulau Langkawi ini kerana balik ke Kedah atau Perlis untuk memenuhi undangan perkahwinan sahabat atau saudara mara di sana.  Alang-alang dah sampai Kedah atau Perlis teruslah masuk ke Pulau Langkawi sehari dua kan.... Tapi kali nie pergi memang memenuhi undangan sahabat yang berkahwin di Pulau Mashuri . Selalunya k mid dan mr husban naik kereta atau naik flight lah.... tapi baru-baru nie kak mid dan mr husban mencuba perkhidmatan keretapi ETS( Electric Train Service) pula. Kami naik ETS jam 7.45 pagi yang berhenti di stesen Sg Buloh Kami memulakan perjalanan dari Stesen keretapi Sg Buloh kerana keretapi ada berhenti di sini jadi tak lah kami membazir untuk pergi ke KL sentral.  Jadi tengok jadual dan laluan ETS, kalau ada berhenti berhampiran dengan kediaman kita eloklah na

TEMPAT MAKAN BEST DI MANJUNG

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Tengah buat apa tue?  mesti tengah lepak-lepak kat rumah tengok TV...Almaklum lah kena PKP nie kepala jadi tepu  tak tahu nak buat apa..makan tidur, tengok TV..pastu makan lagi..pastu tidur lagi,..hahaha. Tak pa sabar sikit ya...lagi 2 minggu kita sama-sama doakan PKP nie tidak di lanjutkan lagi dan sekarang kita duduk di rumah diam-diam kat rumah.  Jangan bagi PM kita dok merayu-rayu #STAYATHOME. Boring-boring nie k mid teringatlah tempat-tempat makan yang k mid pergi sewaktu kunjungan ke Manjung baru-baru ini. Manalah tahu kalau lepas-lepas nie dah bebas dari Covid 19 nie ,  sesiapa pergi ke Manjung atau pergi Pulau Pangkor ke bolehlah singgah di sini . # BIG WHALE CAFE Big Whale Cafe sebuah cafe yang Cozy dan mempunyai susunatur yang kemas .  Cafe ini menyajikan pelbagai menu menarik yang boleh di cuba.  Ada menu Western, Japanese dan Korean.   Pendekata,  boleh  cuba menu brunch, lunch dan dinner . Cafe ini terletak di  : 

PENGALAMAN SAMPAI KE PARADISE 101 LANGKAWI

 Assalamulaikum dan salam sejahtera "PARADISE 101 LANGKAWI" Korang semua dah pernah sampai ke sini ke???  K mid baru aja sampai ketika mengikuti Famtrip baru-baru ini. Paradise 101 adalah pulau persendirian dan  pulau buatan manusia.  Di urus dan di miliki oleh NAAM Sdn Bhd,  ia nya merupakan Pulau yang ke 101 di Langkawi. Berlantarbelakangkan Laut Andaman, pulau eksklusif ini hanya berkeluasan 2 ekar,  dikelilingi dengan pasir pantai yang memutih serta pohon pinus yang tentunya menjanjikan permandangan indah. Ada banyak aktiviti air yang ditawarkan di sini seperti main jet ski,  main taman tema mini Aqua, Banana bot, snorkelling , zipline dan lain-lain lagi. Disini juga terdapat kemudahan lengkap yang lain seperti Dewan untuk menglansungkan majlis perkawinan, Cafe, tandas dan sebagainya, Bagaimana cara hendak ke sini?? Senang aje nak ke Paradise 101 nie,  kena naik bot di jeti Paradise 101 yang terletak di Pantai Kok berhampiran dengan Telaga Harbour Marina Langkawi. D